En kineser mindre

Baard Slagsvold har sluttet i Tre Små Kinesere. Bassisten har vært med siden starten i 1988.

Saken oppdateres.

Det var i helga at hjemmesida til bandet, SOLEPLASSLAND la ut nyheten om at bassist Baard Slagsvold har forlatt Tre Små Kinesere. Tangentmann Øystein Hegge bekrefter at så er tilfelle. - Det er riktig at Baard har valgt å slutte, sier han.

- Kan du si noe om hvorfor?

- Det må du nesten spørre Baard om.

- Hvordan vil du kommentere det at han slutter?

- Jeg synes det er trist. Det er synd at han slutter. Det har gått litt opp og ned med humøret innad i bandet, men jeg har hele tiden hatt håp om håp om ny opptur, sier Hegge og presiserer at bandet fortsetter uten Slagsvold. - Vi har tenkt å bruke Truls Waagø (Motorpsykkel og ex- Trondheim Symfoniorkester) på de tre jobbene vi skal gjøre i sommer. Så får vi se, sier Hegge, som selv har tenkt å flytte nærmere bandet. Etter å ha bodd i Oslo, er han nå på vei mot Hølonda, sammen med kjæresten sin.

Da Adresseavisen var i kontakt med Baard Slagsvold søndag kveld, var han lite villig til å kommentere avskjeden fra bandet. - Det gidder jeg ikke. Jeg har bare slutta, sier Slagsvold, og sier han fortsatt skal spille framover, blant annet med to av de andre bandene han er med i, Skrujern og Norsk Utflukt.

Baard Slagsvold er ikke-trønderen i Tre Små Kinesere, oppvokst i Elverum og utdannet ved jazzlinja på musikkonservatoriet i Trondheim. Han spilte egentlig piano, men var i følge bandmytologien rett og slett for god til det, slik at han ble bassist. Han har vært med på å skrive noen av bandets sanger og har også sunget flere dem, som «Salig», «Doffen & Ali» og «Lindøya», i karakteristisk stil ved kontrabassen.

Den siste konserten med Ulf Risnes, Øystein Hegge og Baard Slagsvold som Tre Små Kinesere ble etter alt å dømme en støttekonsert for kreftforeningen på Inderøy 18. februar. I sommer skal bandet spille på festivaler på Frosta, på Stiklestad og i Skaun - med da altså uten Baard Slagsvold. Ulf Risnes kom vi ikke i kontakt med for kommentar i går kveld.

Tre minus én. Baard Slagsvold, (t.v.) slutter, men Ulf Risnes (t.h.) og Øystein Hegge fortsetter i Tre Små Kinesere. 

Tre minus én. Baard Slagsvold, (t.v.) slutter, men Ulf Risnes (t.h.) og Øystein Hegge fortsetter i Tre Små Kinesere. 

På forsiden nå