Rapartisten Snoop Dogg (40) måtte ut med 52 000 kroner etter han ble tatt med åtte gram marihuana og 227 000 kroner på flyplassen i Kristiansand torsdag formiddag.

Superstjernen skal holde konsert på Hovefestivalen i kveld.

NRK møtte representanter fra Hovefestivalen utenfor terminalbygget på Kjevik lufthavn torsdag

– Tollvesenet har stanset en artist på Kjevik og han hadde med seg noen gram med marihuana. Han er bøtelagt for det og har vedtatt forelegget på 12 000 kroner, sier politijurist Per Ørnulf Thorbjørnsen til nrk.no.

Les også: God gammel Snoop

Blir konsert

I tillegg er samme person tatt for brudd på deklarasjonsplikten.

– Vedkommende hadde med seg rundt 227 000 kroner i kontanter og har fått en bot på 40 000 kroner for dette. Den har han godtatt, sier avdelingssjef Per Emil Wikøren i Tollvesenet region Sør til VG Nett.

Det så lenge mørkt ut for Snoop Doggs konsert på Hovefestivalen torsdag kveld. Men nå bekrefter festivalledelsen at konserten går som planlagt.

– Det blir konsert i kveld, sier pressesjef Gaute Drevdal til VG Nett.

Pågrepet før

Dette er ikke første gang den amerikanske artisten blir stoppet i tollen i Norge. I oktober i fjor skrev VG at Snoop Dogg ble stanset i tollen på Svinesund på vei fra Danmark til Oslo.

Da Snoop Dogg besøkte Quartfestivalen i Kristiansand i 2005, hevdet han selv at han røykte marihuana i en pause. Svenske Aftonbladet skrev i 2007 at Snoop ble pågrepet av svensk politi i Stockholm etter en razzia kort tid før en konsert i Oslo. Pågripelsen fikk ingen konsekvenser for konserten i den norske hovedstaden.