Lekent maskespill

ROSKILDE: Magne Furuholmen hadde ikke spart på noe, men det burde han kanskje ha gjort?

Muskelpop: Magne Furuholmen og hans medmusikanter har humor og økonomiske muskler når de byr inn til fest. Foto: RICHARD SAGEN  

Saken oppdateres.

Apparatjik

Roskildefestivalen

Orange scene, natt til fredag


«Apparatjik» er kunst- og musikk-prosjektet til Magne Furuholmen (a-ha), der han har med seg bassist Guy Berryman fra Coldplay, Jones Bjerre fra Mew og produsent og The Voice-medhjelper Martin Terefe.


Det som før har vært opphøyet kunstprosjekt, fremført på kule små klubber i kule store byer, som skyggespill inne i store bokser, ble natt til fredag tatt med til den største scenen på en av Europas største og viktigste festivaler. Det måtte nødvendigvis bli mer kommersielt og mer direkte  kommuniserende.

Bandet stilte opp i glatte ansikt og muskuløse bodymasker, ganske morsomt de  første minuttene - men konserten som helhet ble litt hemmet av maskespillet. Det som i utgangspunktet skulle gjøre medlemmene mer anonyme, gjorde dem i stedet påklistret mystiske. Musikken og resten av den visuelle innpakningen ville fått dominere mer om bandmedlemmene hadde vært anonymt og dagligdags påkledd.

Musikken er overraskende enkel og fengende, direkte popmusikk båret frem av direkte rytmikk og kraftig synth. Bortsett fra et dj-set ute blant publikum besto konserten av musikk få hadde hørt før, men den var tilgjengelig nok til at den fungerte - ihvertfall i perioder av konserten. Men så spesiell at det noen gang ble tilnærmet magisk var det ikke, ihvertfall for oss som ikke fikk lasersverd. Det var helt grei elektropop fremført av folk med et over gjennomsnittlig budsjett for special effects.

For innpakningen var voldsom. Det skjedde noe i og rundt scenen hele tiden, Furuholmen er ikke knipen når han byr inn publikum på fest - og det var morsomt så lenge det varte. Det var raust og lekent, men dessverre også lett glemt.


Lasermoro: Apparatjik hadde ikke spart på konfekten på konserten i Roskilde. Foto: RICHARD SAGEN 

Lasermoro: Apparatjik hadde ikke spart på konfekten på konserten i Roskilde. Foto: RICHARD SAGEN 

På forsiden nå