Til dans med Charlie

DJ Charlie har skapt fest rundt omkring i Trøndelag i snart 20 år. Selv liker han best stillheten.

Saken oppdateres.

Titusener av trøndere har en eller annen gang danset til tonene fra DJ Charlie. Det siste året alene har han spilt over 100 kvelder; på alt fra juleball på Blussuvoll skole til Åge Hareides 50-årsdag. Svimlende 4000 oppdrag er det blitt siden 1984, da han debuterte som DJ på Trygghuset på Lade. Siden 1985 har han jobbet som DJ så å si på heltid. I kveld spiller han på Carl Johan.

- Jeg er sikkert verdens dårligste DJ sånn rent teknisk, men veldig flink på den allround-greia. Jeg innretter meg etter publikum, og selger meg rått. Det må du gjøre dersom du skal overleve 20 år som DJ i Trøndelag, sier Charlie ærlig. I Trøndelag må man regne med å spille Ola Uteligger og Jean Paul, gjerne samme kveld. For Charlie er en DJ av den gamle skolen. Han spiller det folket ber om.

- Jeg er som en bartender. Bestiller du øl, skal du ikke få Jägermeister. Alle skal bli happy, om så bare i tre minutter. Det er det som driver meg.

Dansegulv-taktikk

I løpet av 20 år er det sanger som går igjen og igjen og igjen og igjen.- På mange måter kan du si at jeg lever av sanger som Leende guldbruna ögon, Forelska i lærer'n, Rai Rai og Rosenborg-sangen. De kan aldri kuttes helt ut. Og så VG-lista, da, sier han.

- Jentene vil gjerne ha mer moderne listepop, og man må holde på damene for å få en vellykket kveld. Det er mye taktikk inne i bildet. Først spiller jeg gjerne listepop slik at damene kommer seg ut på gulvet. Gutta får noe å se på, og er dermed fornøyde. Når så damene går i baren, kan jeg kjøre på med guttemusikk; AC/DC, D.D.E. og så videre. Så er det VG-lista igjen, hehe.

Respekt for alkohol

Det er ikke bare moro med fest, noe Charlie vet så altfor godt etter alle disse årene.- Jeg har fått respekt for mennesker, men også for alkohol. Alkoholen driter i hvem du er. Alle er like klokka halv tre om natta, det er dagslyset som skaper forskjellene, filosoferer han. Han har møtt fulle mordere og fulle popstjerner - og det er ikke alltid den fine som kommer heldigst ut etter noen drinker.

- Flere ganger har jeg sett mange av de best betalte folka i Trondheim ligge og rulle seg i søla i findressen utafor spillestedet. Jeg har nok reddet en del av dem fra fyllearresten også, sier Charlie. Han blir engasjert når han snakker om den overdrevne fylla han ser mye av.

- Drikking hører med, men folk bør lære seg å hoppe av i tide. Mange burde vært filmet i fylla, slik at de kan se hvordan de faktisk oppfører seg, sier mannen som hevder han selv ikke drikker mer enn et par ganger i året. Mye på grunn av det han ser i jobben.

Respekt for jobben

- Dersom du kunne valgt selv, hvordan høres en perfekt DJ-kveld ut?- Det er helt stille, utbryter Charlie, noe overraskende.

- Jeg har fått ødelagt forholdet mitt til musikk på boks. Men fortsatt setter jeg pris på spontane musikkopplevelser. Som når Bjarne Brøndbo sitter ved sida av meg og synger Prøysen. Eller når Christer Sjögren synger Elvis i bilen min og snakker om hvor trist det var å aldri få møte ham. Enten må det være stillhet, eller musikk rett fra levra, forklarer han.

Første helg etter nyttår anses gjerne for å være den daffeste utehelga i året. Men DJ Charlie går ikke på jobb for å spille rolig bakrusmusikk.

- Jeg begynner kanskje forsiktig, men jeg er der for å få i gang en fest. Man må tenke på at akkurat denne kvelden kan være den eneste muligheten mange har til å gå ut. Jeg tar jobben min på alvor, og kommer ikke på jobb for å henge i baren. Arrangør og gjester skal få valuta for pengene.

Av den gamle skolen: Charlie er en DJ som spiller det folket ber om.  Foto: MARIA GOSSÈ 

Av den gamle skolen: Charlie er en DJ som spiller det folket ber om. Foto: MARIA GOSSÈ 

På forsiden nå