Slutt for Norske Gram

Norske Gram flytter fra Trondheim til EMIs hovedkontor i Oslo. Daglig leder Stein Vanebo blir igjen for å starte nytt selskap i Trondheim.

Saken oppdateres.

Våren 2002 og ble plateselskapet Norske Gram nedlagt i sin daværende form, etter ordre fra ledelsen i eierselskapet EMI. To av nøkkelpersonene i Norske Gram den gang, Gunnar Hordvik og Kari Thorvik valgte å starte nytt selskap på egen hånd. En annen av grunnleggerne, Stein Vanebo, valgte å fortsette Norske Gram i Trondheim, i redusert utgave, med seg selv og en selger som eneste ansatte.

Samling i Oslo

I år har Norske Gram stått bak tre av årets mestselgende norske plater, med utgivelser av Hans Rotmo, DDE og Postgirobygget. Likevel har ledelsen i EMI bestemt at Norske Gram skal flyttes fra Trondheim til Oslo. Stein Vanebo fikk tilbud om å være med på lasset, men av familiære årsaker sa han nei til det. I stedet vil han starte et konkurrerende selskap, i samarbeid med flere uavhengige danske plateselskap, deriblant CMC, som tidligere var i samarbeid med nettopp EMI.- Danskene ønsker å starte i Norge, gjerne fra Trondheim, sier Vanebo som nylig var i Danmark og skrev under kontrakter. Det nye selskapet har ennå ikke fått navn, men Vanebo skal også inn på eiersiden, sammen med danskene. Profilen vil bli norske og danske utgivelser, med noe av den samme folkelige profilen som har kjennetegnet Norske Gram.

- Vil du ta med deg noen artister over fra Norske Gram?

- Det kan jeg ikke si så mye om. Mange av artistene i Norske Gram-stallen er under kontrakt.

- Når vil det nye selskapet gi ut sin første plate?

- Det vil skje i april, sier Vanebo, som ikke kan røpe hvem artisten er, men han bekrefter at det er snakk om en etablert artist.

På forsiden nå