Tenkepause for Gunnhild

For første gang på så lenge hun kan huske, tar Gunnhild Sundli nå en lang ferie.

Saken oppdateres.

Sist lørdag holdt Gåte sin kanskje siste konsert noensinne. I Minneapolis av alle steder.

- Det var ikke planlagt at den siste konserten vår skulle være i Minneapolis. Den ble booket før avgjørelsen om å slutte ble tatt. Men det ble an artig tur, sier Gunnhild Sundli.

- Det er jo mange norsk-amerikanere der, og de er så stolte over sine røtter at det nesten tyter ut ørene deres. De vet mer om folkemusikk en meg. De slukte alt, og sorterte kanskje ikke så mye når det gjelder hva som er og var viktig eller ikke. Annbjørg Lien var der og holdt workshop, og det dukket opp 15-20 stykker med hardingfele!

Tristere i Trondheim

Hun forteller at de spilte for et publikum av alle aldre, de fleste med norsk avstamning.

- Vi fikk publikum til å reise seg fra stolene etter hvert, og med vekta på en del av dem var det en liten prestasjon, ler Gunnhild.

- Hvordan var det å gå av scenen og vite at det var den siste konserten?

- Jeg tenkte egentlig lite på det. Det var liksom bare en artig tur, og det var rett på flaska etter konserten, he he. Jeg syntes det var mye tristere da vi spilte for siste gang i Trondheim, foran et slapt publikum i Olavshallen. Da kom tårene etterpå, sier Gunnhild.

Spel og solokarriere

Nå skal hun ha ferie fram til jul, hennes første skikkelige pause på så lenge hun kan huske. Men etter hvert står mulighetene i kø for vokalisten. I sommer skal hun blant annet ha rollen som Anna i Korsvikaspelet.

- Slike ting er noe jeg har veldig lyst til å drive med. Noe annet enn å være i band, men samtidig noe der jeg kan bruke mye av den samme bakgrunnen. Teater og skuespill appellerer til meg, så noe sånt som Korsvikaspelet er midt i blinken for meg, sier Gunnhild.

I tillegg har flere plateselskaper gjort sine hoser grønne hos frøken Sundli, blant annet Gåtes selskap Warner.

- Jeg har ikke skrevet under på noe som helst ennå, men har fått signaler om at Warner er villige til å inngå et samarbeid, røper hun.

Språkvansker

Gunnhild forteller at hun hver eneste dag tenker på hvilket uttrykk hun ønsker å ha som soloartist.

- Det er vanskelig, ettersom jeg har høye krav og føler jeg må kunne levere noe nytt. Nå tenker jeg mest på hvilket språk jeg skal synge på. Jeg har ikke lyst til å synge på trøndersk, og ikke på bokmål. Nynorsk blir for likt Gåte. Samtidig har jeg ikke så lyst til å synge på engelsk heller! Kanskje jeg må dikte opp mitt eget språk?

- Alt jeg vet er at det kommer til å skje mye neste år. Men ikke helt hva og når.

 
På forsiden nå