Kongelig sex-hets

Det svenske kongehuset reagerer sterkt på at punkbandet Snorting Maradonas synger om prinsesse Madeleine som sex-objekt.

Saken oppdateres.- Dette er utrolig dumt, sier Ann-Christine Jernberg, presseansvarlig i det svenske kongehuset til Expressen.

Bakgrunnen for uttalelsen og debatten som nå raser i Sverige er teksten til sangen «Kunglige Jiggen» der bandet Snorting Mardadonas synger om prinsessen som sex-objekt.

«Madeleines barm den gör mig så het. Den skjuter upp (......) liksom en raket», går teksten i sangen. Og ikke bare prinsesse Madeleine får passet sitt påskrevet. Også dronning Silvia og hovmarskalken Elisabeth Tarras-Wahlberg blir framstilt som sex-objekter på samme måte.Stadig tøffere angrepJernberg mener at angrepene på kongehuset de siste årene har blitt hardere og Snorting Maradonas sang er egentlig bare som dråpen som fikk det til å renne over.

- Under de fem årene som jeg har vært her har det blitt stadig verrre, sier Jernberg. - Dette reflekterer vel at det samfunnet vi lever i har blitt hardere.Det svenske kongehuset har ennå ikke bestemt seg for om de vil gå til rettslige skritt eller om de vil la saken dø ut av seg selv.

- Vi får se hva vi gjør. Vi kan ikke springe runt og leke politi, sier Jernberg.Ganske snilleBandet som står bak sangen mener at de har vært snille med kongehuset.

- Når kongehuset får så mye penger for å gjøre ingenting så får de ta det som kommer, sier låtskriver Erik Sjöberg i Snorting Maradonas til Expressen. - Dessuten så finnes det jo en hel del mennesker som lager gjøn med de kongelige. Vi er nok neppe de verste gutta i klassen. 
 
På forsiden nå