Raideren fra helvete

Det er ikke lett å være konsertarrangør når hvitevarerockerne Hurra Torpedo kommer til byen.

Saken oppdateres.

- Det eneste vi trenger å ta med oss er en varmtvannsbereder, to kolossale hjul fra Tønsberg harpunfabrikk, to stillasføtter og noen sykkelseter, forteller Egil Hegerberg.

- Det er på en måte trommestikkene. Resten må arrangøren stille med. Vi har en solid raider, med merkehenvisninger og det hele.

Sammen med Aslag Guttormsgaard og Kristopher Schau har Hegerberg fått en smak av suksess det siste året. Det har deres hvitevareversjon av Bonnie Tylers «Total Eclipse Of The Heart» - et ti år gammelt klipp fra NRKs «Lillelørdag» - sørget for. Låta har blitt lastet ned flere hundre tusen ganger over hele verden - i følge bandet selv.

For å krone suksessen dro de på en omfattende USA-turné i fjor høst - i følge bandet selv.

Turnéstart i Samfundet

Trioen starter norgesturneen sin i Samfundet i kveld. I følge Hegerberg reiser de til USA i mars for å delta på den prestisjetunge South by Southwest-festivalen i Austin, Texas. Og i april slipper de nytt album.

- Plata åpner med låta «Colossos of Albania», og slutter med en sang som heter «Kald». Midt imellom kommer en vals, en country og en tango for de danseglade. Det blir også et par up-tempo rockere og noen coverlåter, avslører han.

En av coverlåtene er «All The Things You Said» av russiske t.a.t.u. En «mesterlig nytolkning», ifølge Hegerberg. Signaturlåta «Total Eclipse Of The Heart» er selvfølgelig også med på plata, som produseres av Andreas Berczelly, mannen bak Minor Majoritys siste album.

Bandet er spent på å spille i Storsalen - og om Samfundet greier å komplettere deres noe krevende raider.

- Spenningen er å se hva de kommer opp med, å utforske de klanglige mulighetene i instrumenter vi ikke har sett før. Det gjør hver konsert unik, sier Egil Hegerberg.

Aktuell: Hurra Torpedo starter norgesturneen sin i Samfundet i kveld kl. 22.00.

 
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå