Synger Rammstein på nynorsk

Saken oppdateres.

«Mein Teil» heter «Lemmen min» når Rammsund synger Rammstein på nynorsk.

- Folk skal kunne komme på konsertene våre og le litt samtidig som de rocker skallen av seg, frister vokalist i Rammsund Geir Nordby. Han fikk ideen om å synge Rammstein på norsk når DDR begynte å synge DDE på tysk.

- Det ble til slutt nynorsk fordi det var mest gøy, og så låter det mer strengt og sinna enn bokmål. Nynorsk passer bedre til de harde rytmene til Rammstein.

Ingen i oslobandet Rammsund har nynorsk som hovedmål, derfor har de fått hjelp av Norsk språkråd til å oversette tekstene.

- De likte greia vår. I hvert fall noen av dem, humrer Geir, som gjerne slår et slag for sidemålet.

- Nå som det ser ut til at nynorsk blir valgfag på skolen tenkte vi at vi skulle bidra til å gjøre nynorsk litt mer spennende, men Rammsund er først og fremst et humorinspirert band.

Med en stor kniv i den ene hånden og en dildo i den andre inntar tributebandet Blæst i kveld.

- Rammstein har et voldsomt sceneshow med pyroeffekter, det har ikke vi, derfor bruker vi mer humor. Noe må man gjøre når vi ikke har det visuelle.

Esset i ermet er oversettelsene av de tyske låtene til nynorsk. Låta Weisses Fleisch har blitt til Kvitt flesk, Du riechst so gut heter nå Du duftar godt og Keine Lust har fått tittelen Ikkje lyst.

- Ikke alle skjønner det Rammstein synger om, og det går rykter om at de er fascister. Derfor er det kult at vi har en iraner og filippiner med i bandet, og at det i tekstene kommer fram at Rammstein ikke har noe med fascisme å gjøre.

Aktuell: Rammsund spiller Rammstein på nynorsk på Blæst i kveld kl. 23.00. Inngang 100/70 (medl TKSF).

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå