A-ha fikk St. Olavs Orden

Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy ble i dag riddere av St. Olavs Orden.

Morten Harket, Magne Furuholmen og Pål Waaktaar Savoy var ordknappe da de tirsdag ble slått til riddere av St. Olavs orden. På plass i Gamle Logen var familie, venner og støttespillere.

Saken oppdateres.

Næringsminister Trond Giske var til stede da A-ha ble slått til riddere i formiddag. De tre bandmedlemmense som nå har gått hvert til sitt fikk utmerkelsen for sin innsats for norsk musikkliv, melder NRK.

- Ingen klarer seg alene. Du må ha de rette menneskene rundt deg. Vi har store ressurser i Norge. Men vi må sjanse betydelig mer på det ukjente hvis vil være med å oppdage fremtiden, sa Morten Harket etter utdelingen.

Tøff bransje

Bandet første manager, Terry Slater, uttalte etter seremonien at i forbindelse med prisen så må en ta i betraktning at bandet har overlevd i 30 år som låtskrivere i en tøff bransje.

- Det finnes en tid før, og en tid etter a-ha. De lærte oss at det var mulig å gå ut og ta verden, sa næringsminister Trond Giske da a-ha fikk St. Olavs Orden.

A-ha har solgt 35 millioner album på verdensbasis. De toppet den amerikanske Billboard-listen i 1985 med singelen «Take on me» som første og eneste norske band.

Riddere: A-ha fikk i dag St.Olavs Orden. 

Riddere: A-ha fikk i dag St.Olavs Orden. 

På forsiden nå