Cantus er «Verdens beste damekor»

Damekoret Cantus fra Trondheim er rangert som verdens beste damekor på Interkulturs årlige rankingliste.

Saken oppdateres.

Førsteplassen lå kanskje i kortene etter at Cantus ble beste damekor i den fornemme Interkultur-tilknyttede korkonkurransen i Guanzhou, Kina, i november i fjor.

I tillegg har Cantus med sin dirigent Tove Ramlo-Ystad åttendeplassen på listen over verdens tusen beste kor, uavhengig av kategori. Blant de hundre beste på Topp 1000-listen finnes to andre norske kor, begge fra Hamar, på 43. og 64. plass.

Også Trondhjems studentersangforening med dirigent Gavin David Lee figurerer på Interkulturs rankinglister. De holder 8. plass på listen over verdens beste mannskor.

Kvalitetsgaranti

Interkultur er en internasjonal organisasjon som i over 20 år på egen kjøl, og gjennom tilsluttede kororganisasjoner og -arrangementer, står som garantist for kvalitet i internasjonale korkonkurranser. Hensikten er å bringe korsangere, særlig kor med ungdom, fra ulike deler av verden sammen for å synge og konkurrere i ulike klasser. Under de store internasjonale konkurransene holdes det også ulike workshops i sang og direksjon for deltakerne.

Faste kriterier

Til bruk for konkurransene har Interkultur utarbeidet et kvalitetsstempel, Musica Mundi. Det er et evalueringssystem og en poengskala med faste bedømmelseskriterier og et system av konkurranseklasser og utmerkelser som bidrar til å gjøre prestasjonene sammenlignbare, både innen hver konkurranse, og fra år til år. Konkurransene bedømmes av en internasjonalt sammensatt jury.

Interkulturs ranking omfatter syv rankinger av kor fordelt etter sjanger og type, i tillegg til Topp 1000-listen. Rankingsystemet gjelder alle amatør-kvalitetskor som hvert år deltar i Interkulturs konkurranser rundt om i verden.

På forsiden nå