Artistene roper Faen Heller!

Sjelden har publikum på Blæst sett en artistmønstring av det slaget som stilte på scenen for å si et klart faen heller fra scenen tirsdag kveld.

Saken oppdateres.

- Jeg har et par hundre sanger jeg kunne tenkt meg å synge her i kveld, sa Åge Aleksandersen fra scenen og signaliserte med det den sterke støtten han og artistkollegene har for «Faen Heller», en brukerstyrt organisasjon mot seksuelle overgrep som i går markerte sitt standpunkt med den fjerde støttekonserten i historien.

SE BILDENE FRA SHOWET!

Aleksandersen nøyde seg med tre låter, hvorav én var hans og Marthe Valles duett fra det nyutgitte albumet «Snöharpan» som de framførte sammen tirsdag kveld. Publikum krevde ekstranummer likevel, og bidro selv med refrengene da «Lys og varme» avsluttet en kveld med mange sterke opplevelser fra scenen.

Overveldet prismottaker

Aud Steinbekk ble helt overrumplet da hun ble utropt som mottaker av Monica Meland Wisløffs minnepris fra scenen tirsdag. Prismottakeren har siden 1980-tallet vært en drivkraft i å etablere flere sentre mot incest, og ble hedret med denne beskrivelsen av Faen Hellers Kari Bjerkeland på konserten: Aktiv, engasjert, banebrytende, en ildsjel og et forbilde for veldig mange:

- Aud, du betyr veldig mye for veldig mange mennesker.

Steinsbekk tørket tårene og fortalte hvor stolt hun var over at brukerne selv reiste seg opp gjennom Faen Heller for å si at nok er nok.

- Jeg har allerede vært glad hele dagen. Det er så fint å få lov til å være med å arbeide med folk som synes seksuelle overgrep er noe skit og herk vi skal fjerne fra jordas overflate! Det er stort og ærerikt å få være på det laget som sier faen ta, det er på tide å si stopp og nok er nok, sa prismottakeren til høylydt applaus fra tilskuerne.

Margaret berget kvelden

Gunhild Sundli skulle egentlig ledet publikum gjennom gårsdagens «Faen Heller»-konsert, men måtte isteden sitte hjemme etter å ha skoldet beina med kokende vann. Artistkollega Margaret Berger tok utfordringen på strak arm. Hun skulle egentlig synge fra sitt nye album på gårsdagens maratonkonsert på Blæst, men fikk utvidet mandat til å geleide 17 artister og et utsolgt lokale av publikummere gjennom kvelden.

- Jeg er veldig stolt over å få være konferansier her i kveld. Gunhild ba meg hilse til alle sammen og si at dere må feste for henne også, sa Margaret Berger fra scenen.

Gårsdagens støttekonsert for Faen Hellers arbeid var den fjerde i rekken siden det brukerstyrte forumet mot seksuelle overgrep ble etablert i 2003.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå