DumDum Boys gjennoppstod som Wannskrækk:

I går var UFFA i nostalgirus

- Interessen for Wannskrækk har sannelig tatt seg opp, slår gitarist Kjartan Kristiansen i blitzregnet. Både media- og publikumsinteressen var massiv foran konserten på UFFA i går kveld.

Saken oppdateres.

Flere aviser, Dagsrevyen og radio var til stede da Wannskrækk hadde soundcheck foran den mildt sagt utsolgte konserten fredag kveld.

Gjenforent i mai

Wannskrækk var de store punk-kongene i Trondheim på 80-tallet, men de fikk aldri respons i verden utenfor punkmenigheten den gang.

De skulle til å gi opp men gjorde et siste forsøk med navne- og repertoar-skifte. Under navnet DumDum Boys gikk det atskillig bedre.

Wannskrækk, med den originale bassist Persi Iveland hadde ikke spilt sammen etter noen enkeltkonserter for en 13-14 års tid siden, før de ble gjenforent for en heidundrendes bursdagsfest i Trondheim i mai. Fredag fulgte de opp på en annen bursdag – 25-årsmarkeringen til UFFA.

Pubertalt repertoar

- Men det blir ikke mer enn dette i denne omgang, slår vokalist Prepple Houmb fast.

- Dere kunne ikke tenke dere å gjøre Wannskrækk til en alternativ versjon av DumDum, omtrent som DeLillos’85 som turnerer nå?

- Jeg kunne ikke turnert med et så pubertalt repertoar som dette, smiler Prepple.

Men han trives unektelig når han først fremfører det. På soundchecken på Uffa dro Wannskrækk en av sine signaturlåter «AG 3» og de ikke helt tilfeldig forbipasserende veteranpunkere i alder fra 18 til 50 i salen trampet takten til «Ikke rart vi trives ikke rart vi trives vi har AG3» og gynget bedagelig til den påfølgende «Sover du».

Fredag kveld spilte Wannskrækk sammen med Liliedugg, som de gjorde det under den store UFFA-okkupasjonen i Kjøpmannsgata for nøyaktig 25 år siden.

Oppløst for 20 år siden

DumDum-manager og Liliedugg-gitarist Steinar Vikan må erkjenne at mens Wannskrækk var undervurdert og oversett midt på 80-tallet, er Liliedugg undervurdert og oversett ennå. De fikk ikke noe blitz-oppmerksomhet i går. De er fortsatt i outsiderposisjon og trives med det.

Men de har tatt opp igjen bandet som ble oppløst for godt over 20 år siden, og har planer om å gjøre sitt ene album tilgjengelig på cd, og sysler med planer om også nytt materiale.

- Men vi har god tid, sier Vikan lakonisk.

Fredag kveld opptrer han i tidenes mest tettpakkede Uffa-hus foran 250 heldige som har sikret seg billetter.

Både Liliedugg og Wannskrækk var produkter av opprørsånden i Trondheim på tampen av 70-tallet, og i UFFA har de et minnesmerke som fortsatt lever.

 
 
På forsiden nå