Så var det Bobs tur igjen

Saken oppdateres.

Rockens kanskje viktigste enkeltartist har egentlig vært for spesielt interesserte de siste 20 årene. Inntil i år.

Bob Dylan har jo aldri vært direkte borte, om en da ikke snakker om hjemmefra. For det er han jo, mannen som er på «the never ending tour» og tilsynelatende har utømmelig energi - vindskeiv fremtoning til tross.

På scenen ser han faktisk ut som en 50 år eldre Charlie Chaplin i sin landstrykerhabitt, men tittelen på sitt første album på fem år har han tatt fra en annen Chaplin-klassiker. «Modern Times» anno 2006 er den nostalgiske mannen som ikke helt klarer å følge med på the times som er mer a-changing enn noen gang før. Vi liker ham slik.

Som vi liker andre gamle helter som har satt sitt tydelige preg på musikkåret 2006 - i første rekke på våre anmelderes oppsummering er Tom Waits, DumDum Boys og Motorpsycho.Også året for debutanterMen det er plass for debutanter også: 120 Days fra Kristiansund vant en soleklar seier i årets norske album. Band of Horses fra Seattle er et annet debutband som har gjort sterkt inntrykk på våre anmeldere, som også er meget begeistret for Marit Larsens solodebut, Jenny Hvals aller første cd (under artistnavnet Rockettothesky) og det debuterende trondheimsbandet The School.

Amy Winehouse og Joanna Newsom er to sterke unge kvinner som har slått til for fullt med sine andrealbum.White i ny draktJack White har vært med på å dominere slike årsoppsummeringer i sin duo The White Stripes. I år startet han The Raconteurs, som vel kan kalles et moderne superband, og White er fortsatt et av kraftsentrene i moderne rock. En fin plassering på bandets første cd og helt øverst på årets låt-listen må vel regnes som en mer enn grei status for året. «Steady, As She Goes» slo årets to store pophits med Gnarls Barkley og Scissor Sisters med god margin, og vi er ellers imponert over Motorpsychos sterke plassering på årets låt!

 
På forsiden nå