Sanderfinger tilbake

Frode Sander Øien gir etter for fansen: I kveld gjenforenes Sanderfinger. Kanskje for siste gang.

Saken oppdateres.

- Vi har en liten fanbase som krever det, og så var det et ønske fra Blæst som ville at vi skulle gjøre det til en årlig begivenhet.

- Men det blir en éngangsgreie, hevder Frode Sander Øien.

Trøndersk rockklassiker

I løpet av halvannet år rundt tusenårsskiftet rakk Sanderfinger å gi ut to kritikerroste album, «Camping» og «Evig Rosa». Særlig førstnevnte, med perler som «Racerbil» og «Sovetid (før år 2000)», står igjen som en trøndersk rockklassiker.

Men så ble det stille fra bandet. Frode ble opptatt med sin romandebut, «Fantastiske Pepsi Love», som ble utgitt i 2001 og som senere dukket opp som teaterstykke på Trøndelag Teater. Resten av gjengen ble engasjert i andre musikalske prosjekt.

Det siste vi hørte fra bandet var en gjenforeningskonsert på Ramp i fjor.

Slutt for Hærmætti

Selv om Sanderfinger har ligget på is, har Frode stått mye på scenen det siste året. The Hærmætti Tysland Band var egentlig et privat prosjekt. Men så ble det plate - og i sommer spilte bandet for 5000 publikummere som en av hovedattraksjonene på Storåsfestivalen.

- Jeg hadde egentlig ikke tenkt å bruke sommeren på å stå på en scene og synge «Øl over heile mæ».

Nå er også det prosjektet lagt bort på ubestemt tid - selv om andre har tatt opp arven: The Hærmætti Hærmætti Tysland Band hadde sin debut på Lundamo for to uker siden.

- Jeg regner med det kommer en sjekk i posten ganske snart, humrer Frode.

Teaterpremiere og nytt band

Men det er forfatter han egentlig er, Frode Sander Øien. 21. februar er det premiere på «Eplehagen» på Trøndelag Teater, der han har skrevet manus. Stykket er en del av «Trondheim Open», en serie med fire enaktere skrevet av like mange lokale dramatikere. Samme dag presenteres også Carl Frode Tillers «Folkehelsa».

Han sysler også med nytt band, I Love Wynona. De har allerede vært i studio og håper å slippe debutplata mellom mars og august en gang.

- Jeg har laget låter i fem år, det blir kjempegodt å komme ut med plata.

- Det er et veldig sart og forsiktig band. Vi forsker og koser oss uten noe spesielt press. Og så har vi engelske tekster.

Nesten som originalen

Når Sanderfinger spiller på Blæst i kveld er det nesten med den originale besetningen: Frode på vokal, gitaristene Morten Skjørholm og Truls Lorentzen, Even Granås på trommer, mens Eirik Øien erstatter bassist Bjørn Blengsli.

- Det blir en hitparade, og kanskje én ny låt. Vi har ikke med keyboard denne gangen, så det blir en streit rockekonsert. Det låter veldig bra, lover Frode.

- Det blir en avslappa kveld. Æ glær mæ.

 

Sanderfinger spiller på Blæst i kveld kl. 23. Inngang: 120/70.

 
        
            (Foto: Simon Skreddernes)

  Foto: Simon Skreddernes

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå