Samarbeidet med Chad Hugo fra Neptunes

Trønderen Martin Mulholland skrev låter sammen med Chad Hugo, Om’Mas Keith og Lene Marlin i Fjordgata denne uken. Fra den 23. juni til 1. juli ble låtskrivercampen Trondheim Calling Song: Expo arrangert for tredje gang. Målet er å eksportere norsk låtskriving med en kommersiell appell.

Internasjonal: Martin Mulholland fra Hommelvik skrev sanger med tungvektere denne uken.  Foto: Kjell A.Olsen, Adresseavisen

Saken oppdateres.

– Vi har ett døgn på å lage en hitlåt. Det var uvant for amerikanerne å jobbe så raskt som vi gjør i Song Expo, men det har vært en positiv opplevelse for oss alle, sier Martin Mulholland.

Unggutten fra Hommelvik var artistkoordinator under campen hvor han skrev låter sammen med flere kjente musikkprodusenter. Amerikaneren Chad Hugo er mest kjent for sin rolle i The Neptunes, sammen med Pharrell Williams, og Om’Mas Keith har jobbet med blant annet Frank Ocean.

LES MER: Mulholland skrev minnesang etter Utøya

- Godt miljø

– Det var en flott opplevelse å jobbe med folk som har gjort seg såpass bemerket internasjonalt, sier han.

Trønderen sier derimot at han sjelden lar seg blende av navn.

– Til syvende og sist er vi bare mennesker, og musikk er musikk. Det er selvsagt gøy å merke at jeg har noe å tilby, i form av min egen musikalitet og erfaring med camps. Det begynner å bli et godt miljø for låtskriving i Trondheim, noe denne typen camper viser.

Ønsker fremtidig samarbeid

Selv om Song Expo er over, og samarbeidet er over for denne gang, ser han ikke bort ifra at han kommer til å samarbeide med de tre stjernene igjen.

– Om Lene, Chad eller Om'Mas er interessert i å skrive mer, så sier jeg selvsagt ja takk til det. Jeg tror nok våre veier vil krysses igjen ved mer enn én anledning.

Mulholland ble selv oppdaget av internasjonale produsenter under Song: Expo i 2011. Siden da har han skrevet låter for artister på Universal Music Publishing, Sony, Avex og SM-Entertainment. Hittil i år har låten «Break Down» med det koreanske boybandet Super Junior M gått til nummer én på Billboard World Albums. I tillegg har han vært på førsteplass på de japanske hitlistene med gruppen Tohoshinki, og det nye albumet til Boys Republic har nettopp toppet iTunes-listene i flere asiatiske land.

Ser mot utlandet

Det neste året skal Mulholland reise rundt i verden for å skrive låter og knytte kontakter i musikkbransjen, og USA er det mest nærliggende markedet.

– Jeg drar snart til Los Angeles for å jobbe med musikk og kommer til å være der en stund. For meg er det naturlig å prøve meg på det amerikanske markedet. Jeg har vokst opp med Michael Jackson. Han var min største inspirasjonskilde og musikalske forbilde. Etter hvert som jeg har fått innsikt i bransjen har jeg skjønt at hans suksess er mye takket være de briljante låtskriverne som bidro på åtti- og nittitallet, sier Mulholland.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå