Setter fyr på britene

Musikkmekkaer som London, Manchester og Liverpool får besøk av trondheimsbandet Torch i september. Formen skal testes i kveld med oppvarmingsjobb for den svenske hardrockinstitusjonen Entombed på Posepilten.

Saken oppdateres.

- Det begynner å kjennes i tarmen nå ja, humrer Torch-vokalist Marius Forbord. Han sikter selvfølgelig til turneen bandet legger ut på 2. september. Fra premieren i Preston til avslutningen i Aberdeen 19. september skal bandet spille nærmere 15 konserter. Blant byene som får besøk av Torch er London, Manchester, Liverpool og Birmingham. Det er ikke noe nytt at trønderske band drar utenlands, men det har vært adskillig vanligere å gjøre framstøtet i Tyskland og Benelux-landene enn i «skumle» Storbritannia.

Grundig forarbeid

- Vi tenkte det kunne være artig å gjøre noe annet enn den vanlige Tysklands-løypa. En tidligere bassist hos oss har flyttet til London, og i vinter fikk vi ham til å sende rundt den forrige EP-en vår. Vi fikk napp hos et bookingbyrå, som ønsket å sette opp en turné i september. Jeg dro personlig nedover i mai for å forsikre meg om at det ikke var noe tull, og de var veldig seriøse. Jeg fikk også se mange av stedene vi skal spille, og det er gode scener. Samtidig har vi fått fine spilletidspunkter, blant annet skal vi spille i Liverpool en lørdag kveld. Bookerne har også vært flinke til å sette opp lokale oppvarmingsband som vil trekke folk, forklarer Forbord. Han tror myten om at England er ugjennomtrengelig for norske band er overdrevet.- Alle rapporter tyder på at norsk musikk trekker bra med folk i England. Litt rart at ingen andre enn Span, Surferosa og black metal-band satser på Englandsturneer, synes Forbord.

Marius Forbord, Erlend Nibe, Tommy Kviseth, Thomas Farstad og Jørgen Berg er ikke blant bandene som kommer svinsende på turnébussen i den tro at verden står på hodet for dem.

- Vi har forberedt oss grundig og jobbet hardt med forarbeidet. Spilt inn en demo-cd som vi skal dele ut gratis på konsertene, og spart opp mye penger. Selve turneen er et underskuddsprosjekt, men på grunn av sparingen skal vi ikke gå i minus til slutt, tror vokalisten.

Går med albumplaner

Torch fikk flotte kritikker for sin blanding av hardcore, emo og metal på EP-utgivelsen «Visions of...». «Dette er knallhard rock som både er idérik og ambisiøs, men som først og fremst byr på et aggressivt og finstemt energirush», skrev Adresseavisen i november i fjor. Selv om turneen er i fokus nå, jobber Torch med nytt materiale i studio.- Vi får se hva det blir til. I utgangspunktet tenkte vi å gi ut en ny EP, men jeg mener vi snart er voksne nok til å komme med et album. Kanskje blir det noen nye låter på bussen? Uansett håper vi å komme med noe nytt i løpet av høsten, røper han.

- Musikken vår er blitt litt annerledes. Mer gjennomtenkt. Selv om vi beholder trøkket tar vi det mer ned og melodiene er også mer framtredende, skildrer han.

Fra gata til scenen

Men først står oppvarmingsjobben for Entombed på Posepilten for tur. Torch-gutta gleder seg til i kveld.- Det er litt spesielt. Jeg husker jeg ble avvist i døra på en Entombed-konsert på Veita fordi jeg ikke var gammel nok. Fra å stå på gata spiller vi nå sammen med dem. Det er ganske stort for oss, selv om vi spriker litt musikalsk. Sammen med konserten i Ålesund lørdag bør det bli en fin generalprøve.

På forsiden nå