Samvirkelaget spilte, men...

Sjelden har en konsert i Trondheim fått så mye omtale uten at det musikalske har blitt nevnt. Skal de spille låta politiet gjerne ser de ikke spiller – eller ikke?

Saken oppdateres.

Klokken halv tolv har Samvirkelaget fremdeles ikke mottatt noen kjennelse fra Trondheim tingrett. De har heller ikke gått på scenen, og en halvfull Storsal tilkjennegir sin utålmodighet med spredt plystring.

- Jævla spesielt

Har de ikke fått noe kjennelse ennå? Det er jævla spesielt dette her. Ikke bare en vanlig konsert, sier en mann på raden bak meg når han leser adressa.no over skulderen min.

Et kvarter senere, og plystringen endrer karakter når Samvirkelaget inntar scenen.

–Hallo Storsalen! Vi er så glade for at så mange er her! Vi er også glade for at det er representanter fra Trondheim politikammer her! Ikke bry dere om det – vis kjærlighet!

Aslak Borgersrud setter tonen med en gang. Publikum responderer. Nei, det er ikke noen vanlig konsert, dette her.

Aslak: - Vi har lengta etter konserten her! I dag har vi brukt dagen i rettssak! Mot politiforbundet i Trondheim. De vil ikke at vi skal få spelle konserten her sånn som vi er hypp på å gjøra!

Publikum: - Booooooooooo!

Aslak: - Men nå har det seg sånn, at han addvokaten dems, han vakke så kjapp i retten.

Publikum: - Hahahahaha!

Aslak: - Dem sku sende oss ei begjæring før vi gikk på scena. Det rakk dem ikke å gjørra!

Publikum: - Heeeeeeeeey!

Aslak: - Så nå kan vi spelle akkurat som vi er hypp på!

Mere-rop

Gulvet er fullt, og setene nesten tomme. De fleste ser ut til å være her for musikken. Trives gjør de også, ser det ut til. Og klokka har tikket over halv ett, uten at Samvirkelaget har spilt «politivoldlåta». En etter en takker de for seg, og går av scenen til stormende jubel og mere-rop.

Selvfølgelig kommer de ut igjen. Don Martin tar mikken. Mens han snakker fylles scenen av en håndfull nye mennesker, som korer og kaster løpesedler til publikum når låta er i gang.

Vi er ganske slitne etter rettssaken, sier Don Martin.

Ingen navn

- Arne Johansen fra Politiets fellesforbund har skjelt oss ut for å være et ondt band, som vil ødelegge livet til en politimann. Vi har tilbudt oss et kompromiss, der vi tar ut navnet til politimannen den ene gangen det blir nevnt, sånn at låta bare handler om politivold. Det var ikke bra nok for dem. Derfor spiller vi nå kompromissversjonen av låta for dere – som Politiets whateverforbund fremdeles mener er for farlig å spille og høre på!

Og så gjør de nettopp det.

Si din mening: Bør kunstnerisk frihet gå foran personvern?

 
    
      (Foto: RUNE PETTER NESS)

  Foto: RUNE PETTER NESS

 
    
      (Foto: RUNE PETTER NESS)

  Foto: RUNE PETTER NESS

 
    
      (Foto: RUNE PETTER NESS)

  Foto: RUNE PETTER NESS

På forsiden nå