Muse til Uka

Uka kan røpe sitt tredje store internasjonale trekkplaster. 20. oktober entrer Muse scenen i Dødens Dal.

Saken oppdateres.

- Å få Muse hit er helt enormt. Dette viser at vår visjon «tenk stort» ikke bare er fine ord på et ark, sier en stolt pressesjef Jo Kristian Kvernland.

Til tross for at Muse har vært flere ganger på norgesbesøk, er det første gang den engelske trioen spiller i Trøndelag. Bandet - kjent for sin storslåtte dommedagsrock, hvor klassisk musikk, sci-fi, elektronika og metall er blant ingrediensene - fikk sitt gjennombrudd for alvor med albumet «Absolution» i 2003.

Siden den gang er de blitt et svært ettertraktet liveband, og Matthew Bellamy, Christopher Wolstenholme og Dominic Howard fikk også æren av å innvie nye Wembley Stadion i juni. Der spilte de for nærmere 140 000 tilskuere fordelt på to konserter. I fjor ga de ut albumet «Black Holes and Revelations», og 20. oktober legger de altså inn Dødens Dal som et av stoppestedene på sin omfattende europaturné.

- Jeg regner med det blir rift om disse billettene, ja, spår pressesjef Kvernland.

Det tror ukesjef Lise Alund Skjølås også, og hun forteller at kapasiteten i teltet blir større enn de 5000 det ble plass til i 2005.

Strukket seg langt

Muse har i lang tid vært et attraktivt band for flere enn ukeledelsen. Tidligere har Sveinung Sundli jobbet hardt for å få dem til Storåsfestivalen. Og Uka har strukket seg langt økonomisk for å få de engelske publikums- og kritikerfavorittene til trønderhovedstaden. Pressesjef Kvernland kan ikke kommentere eksakte beløp, men vedgår at det har blitt dyrt. Han mener imidlertid det blir verdt det.

- Helt klart. Og med Pussycat Dolls og Travis på programmet i tillegg ligger dette an til å bli tidenes beste uke, mener han.

Stått øverst på lista

Også ukesjef Lise Alund Skjølås er svært fornøyd med å ha få fatt kloa i Muse, bare noen uker før Uka 07 braker løs.

- Dette ble faktisk bekreftet helt nylig. Det er så ferskt at det ikke er med i papirutgaven av programmet som kommer på torsdag, forteller hun.

- Flere norske festivaler som Hove, Hell og Quart går i kraftig økonomisk underskudd. Hva gjør dere for å unngå det samme, når dere nå satser tungt på store, internasjonale navn?

- Vi hadde ikke klart å satse så stort dersom det ikke hadde vært for hovedsponsoren vår. De har vært en solid økonomisk støttespiller for oss, forteller hun - og legger til:

- Muse har stått øverst på lista lenge. Det kommer til å bli en utrolig konsert. Vår booker Marius Landheim har virkelig gjort en kjempejobb

Billetter til konserten legges ut 13. september. Fullstendig ukeprogram kommer ut torsdag.

Kompleks rock Britiske Muse har fått et stort publikum med sin komplekse og storslåtte rock. Nå kommer de til Trondheim og Uka.

 
 
På forsiden nå