Tre Små Kinesere til Kina

For første gang siden 2005 spiller originalbesetningen av Tre Små Kinesere sammen igjen denne uken. Hvor? Passende nok på den Kinesiske Mur.

Saken oppdateres.

- Dette skal bli morsomt. Nå får vi endelig sjansen til å finne røttene våre, ler vokalist Ulf Risnes.

Passende nok er det Oslo Reiselivskor som står bak initiativet. Koret, som består av sangere som arbeider innen reiselivsbransjen i Oslo- og Akershus-området, ønsket å slå på stortromma i anledning deres 15-årsjubileum. Dermed ble tur til Beijing bestilt, og en vill idé ble lansert.

Kineserne likte spøken

- Vi satt og drodlet litt over planene våre i Kina og dermed dukket selvfølgelig sangen «Tre små kinesere» opp i hodene våre. Dette resulterte i at noen bare på spøk foreslo at vi skulle spørre Tre Små Kinesere om de ville bli med. Offisielt er jo gruppa oppløst, så vi slo det litt fra oss. Likevel tenkte vi at det skadet jo ikke å spørre, og plutselig hadde de sagt ja, forteller korleder Tom Ødemark.

Avviser gjenforening

Ulf Risnes og co. synes ideen er god og gleder seg til avreise. Men at dette er noen offisiell gjenforening vil Risnes ikke høre snakk om.

- Vi ble spurt om å bli med allerede i vår, men vi har fremdeles ikke øvd noe sammen. Det er dermed ingen sterke planer om gjenforening i form av ny plate og så videre. For oss er dette mer en reise og en sjanse til å møtes igjen, sier Risnes.

Korsang på muren

For Oslo Reiselivskor er det å skulle få spille sammen med det nå legendariske trønderbandet en stor rosin i pølsa.

- Vi gleder oss kjempemye til å stå på muren og både høre på og synge sammen med Tre Små Kinesere. Det blir fryktelig spennende å se hvordan kineserne selv reagerer når såkalte kinesere inntar muren, ler Ødemark.

Risnes ser ikke bort fra at også flere asiatiske storbyer kan vente seg besøk av liksomasiatiske trøndere.

- Framover legger vi oss på nisjen lange reiser, humrer han, før han tilføyer: - Og hvis det er andre kor der ute som skal til Tokyo, så blir vi gjerne med dit!

 
På forsiden nå