Synger ut om aids

Det snakkes ikke nok om hiv og aids, synes han. Problematikken er heller ikke overfokusert musikalsk. Derfor har komponist og bassist Truls Waagø skrevet en aidsmesse - uten at ordet aids brukes en eneste gang.

Det er ikke en messe i tradisjonell kirkelig forstand. Ingen av de vanlige, liturgiske messeleddene brukes. Alle tekstene er skrevet av forfatteren Tale Næss.

- Tale har gitt meg mange fine bilder som jeg har forsøkt å formidle og foredle gjennom musikken, sier Waagø. Den allsidige bassisten i Trondheim Symfoniorkester liker å skrive musikk som handler om noe; som knytter an til et aktuelt tema i samfunnet. Aidsmessen skal urframføres under en markering av Verdens Aidsdag i Vår Frue kirke lørdag 1. desember. Messen er skrevet på bestilling fra Trondheim Vokalensemble som står for framføringen sammen med Trondheim Sinfonietta.

- Et dyktig kor og flott ensemble som gjør at jeg har kunnet skrive litt avansert. Med slike ressurser på utøversiden har jeg ikke trengt å legge noen begrensninger på meg selv, sier Truls Waagø.