Holdbart kyss

Året startet med masse oppmerksomhet rundt «Dizzy Kiss». Nå slutter på det samme viset.

Saken oppdateres.

Det har vært et langt og godt år for Lionheart Brothers. I januar kom cd-en som etablerte dem i tetsjiktet av norske rockeband, de fikk mye oppmerksomhet på Bylarm og den store amerikanske bransjefestivalen SBSW i Austin, de turnerte i vår på klubbscener og i sommer på nær alle de største festivalene i Norge og Norden.

Når året snart er ferdig, husker vi altså likevel godt tilbake til plata som kom for nesten et år siden. Våre anmeldere kåret den til årets norske album - med ganske god margin til nummer to og svært god margin til resten av feltet.

Og om vi og dere synes det er lenge siden den kom ut, er det egentlig bare barnemat i forhold til bandet selv. «Dizzy Kiss» var så å si ferdig innspilt et år før utgivelsen igjen.

- Vi føler oss relativt ferdig med den vi, ja, sier storebror Løvehjerte Marcus Forsgren - som imidlertid ikke er mer ferdig med den enn at det er særdeles hyggelig å motta nyheten om en slik kåring. Dessuten har de med materialet fra denne plata utviklet seg voldsomt som konsertband i løpet av dette året.

«Aldri har de vært mer samspilte, og aldri har jeg sett dem mer avslappa og kule på scenen», skrev vår anmelder da de spilte sin siste konsert i Trondheim for to uker siden.

Planlegger mørke

Og over nyttår skal de til Storbritannia. «Dizzy Kiss» utgis der 16. januar, og i dagene rundt det skal bandet spille syv konserter - iberegnet en happening på Rough Trade-butikken i London og en NME-klubbkveld på Camden-klubben Koko (et legendarisk lokale som tidligere har huset klubbene Music Machine og Camden Palace).

På spillelisten til Koko på nettet ligger Lionhearts «Hero Anthem» på førsteplass, og i spaltene til NME har Lionheart blitt hypet skikkelig.

- Jeg er egentlig ikke så begeistret for NME. Det er alt for trendy. Men vi vet jo godt at det hjelper for interessen, veldig mange leser NME, forklarer Forsgren, som gleder seg til konsertene i England.

- Det blir noe annet å spille låtene der, for et helt nytt publikum.

Når denne turneen og noen konserter i Danmark er unnagjort, begynner jobben med oppfølgeralbumet.

- Jeg tror nok det blir en mørkere, mer innadvendt og mye mindre poppreget plate, sier Forsgren.

 
På forsiden nå