Spiller inn plate og film i Domen i kveld

Motorpsycho gjør maksimalt ut av bestillingsverket «En konsert for folk flest».

Bent Sæther røper at de vil ta opp konserten i Domen i kveld, og gi den ut på plate. 

Saken oppdateres.

Bandet gleder seg til å innta Nidarosdomen, og spiller inn musikken og filmer konserten med en stor flerkameraproduksjon.

Bent Sæther forteller til adressa.no at opptaket skal gis ut på plate, og at han håper det blir en film de kan vise frem i ettertid.

Se video: Motorpsycho øver i Domen her

Spesialtilpasset kor og musikk

Motorpsycho har vært i tett dialog for å finne det riktige koret til å være med på verket.

– Vi ville ha noen som var interessert nok, unge nok, flinke nok og tøffe nok til å stille opp og gjøre dette, sier han.

Sæther er begeistret for innsatsen til koret, og sier at prosessen ble lettere enn han hadde trodd. Foruten to dager med øving i begynnelsen av juli, har det likevel blitt noen intensive dager med øving i forkant av konserten i kveld.

Motorpsycho har holdt orgelkonsert i Domen tidligere, men nå har de også skrevet musikk spesielt tilpasset klangen og det storslåtte rommet. Dette er også første gang de har skrevet tekster på norsk, selv om Sæther forteller at bandet har overlatt all vokalen til koret.

– Vi har gjort det til et lite oratorium. De er så mye flinkere enn oss. Det blir nesten som et gresk klagekor som står og er narrativ, så det føltes rett å bare sette det bort, smiler han.

På forsiden nå