Håvard Flatmo er mest kjent som frontfigur for Vømlingan, men han har en allsidig bakgrunn som musiker og revyartist i diverse konstellasjoner i Trondheim og Stjørdal. Men han har ikke vært med på såpass til plate som dette før.

Hauk & due debuterte med en ep i 2013, og nå dette er den andre fullengderen til bandet. «Vers fra verdensrommet» er et stort skritt videre fra fjorårets album «Gamle flamma». Delvis fordi nivået på låtene er høyere, men mest fordi bandet har utvidet det musikalske fundamentet. Mens forgjengeren var preget av trekkspill og kassegitar, dominerer orgel og elgitar denne gangen. Det kler både bandet og låtene! Albumet er spilt inn med Jostein Ansnes i Øra studio, og er akkurat passe slentrende, akkurat passe sofistikert i sin enkelhet. Det finnes absolutt album med høyere musikalsk ambisjonsnivå, men det er forfriskende å høre god nordtrøndersk rock, som ikke er trønderrock, med tekster der «smådyr under kvar stein» rimes med «platan til John Coltrane».

Også denne gang har forfatter Asbjørn Stenmark skrevet alle tekstene. Albumtittelen antyder den filosofiske grunntonen. Dette er ikke science fiction, men hverdagsliv der vi kan leve og bo sammen men like fullt befinne oss på hver våre planeter.

Blant mange fine låter er høydepunktet «Om litt», som er en duett med Skafrikas Trude Bekkavik og som burde kunne bli en radiohit.