Scars we cover up with paint / Watch them preach in sour lies/

I would rather see this world through the eyes of a child

«Through The Eyes Of A Child» er en kjernelåt på debutalbumet til Aurora. Den definerer det unike i det kunstneriske prosjektet til den 20 år gamle jenta, som kobler barnesinnets frie undring med en svært så voksen kunstnerisk begavelse og full kontroll over alle håndverksmessige detaljer.

Ved første lytt vil du kanskje finne en snes unge artister av i dag du kan assosiere Aurora med. Men Aurora er ikke en av mange Susanne Sundfør wannabes, Aurora er ikke bare nok en følelsessterk og kunstnerisk ambisiøs ung kvinnelig artist. Hun har altså denne frie barnlige undringen som gjennomsyrer alt hun gjør, sammen med en overbevisende kunstnerisk kvalitet. Kate Bush hadde noe av det samme, spesielt på sine første album. Men bortsett fra det kan jeg ikke komme på noen.

LES INTERVJU: - Det er akkurat som om de sangene jeg skrev da jeg var ti-elleve år, passer livet mitt bedre nå

Dette debutalbumet har vi ventet lenge på. Så lenge at fem av de 12 låtene allerede er godt kjente som singleutgivelser. Og det er ikke akkurat de fem dårligste låtene på debutalbumet heller. Jeg kunne nok også ønsket meg at Aurora hadde flere virkelig knalle poplåter med tydelige refrenger, som kunne matche «Running With The Wolves» i hitlistepotensial. (Og så savner jeg hennes coverversjon av «Life on Mars?»).

Men når de reservasjonene er presentert, har jeg ikke mange innsigelser mot Auroras debut. Lydbildet er i hovedsak elektronisk basert, men det ligger en naturalistisk åre i bunn, ikke minst i piano – som harmonerer med «naturbarn»- preget på artisten Aurora. Hun synger uttrykksfullt og teknisk bra, har et stort register og samtidig et tydelig personlig preg. Alle krefter jobber sammen til å skape den mystiske, men energiske totalpakken. Enkeltøyeblikk gnistrer, og helheten er overbevisende.

Anmeldt av OLE JACOB HOEL