Festivalens store snakkis

Pom Poko er bandet de fleste vil huske fra Trondheim Calling 2017.

Massiv interesse: Olavshallens Lille Sal var full av folk og full av forventning da Pom Poko entret scenen for sin andre Trondheim Calling-konsert.  Foto: Morten Antonsen, Adresseavisen

Saken oppdateres.

Ikke veldig mange hadde hørt (om) dem før Trondheim Calling denne helgen, men da startet festivalens siste dag med sin konsert i Lille Sal lå det store forventninger i lufta.

Dels hadde ryktene gått etter en tettpakket seanse i Moskus to dager tidligere, dels hadde en svært energisk manager sørget for å piske inn folk og å skjerpe nysgjerrigheten.

LES OGSÅ: Musikkfestival flytter fra midtbyen

Men bandet selv er faktisk enda mer energiske enn manageren. Martin Miguel Tonne (gitar), Jonas Krøvel (bass), Ola Djupvik (trommer) og Ragnhild Fangel Jamtveit (vokal) er blant mange Trondiem Calling-artister med bakgrunn fra Sund Folkehøyskole. Tre av fire av dem går nå på jazzlinjen på Konservatoriet.

LES OGSÅ: Herlig kraftpakke

Jazzlinje-studenter som spiller rock er kke lenger noe nytt, det nye er at de gjør det som om det står om livet. Pom Poko ha sagt, muligens på spøk, at de prøvde å spille punk, men ikke fikk det til. I stedet spiller de noe ala post post-punk. De herjer gjennom pophistorien, presenterer selv en ny låt som en blodig rippoff av The Beatles' «Day Tripper», høres kanskje mer ut som Gang Of Four og The Slits enn Deerhof.

LES OGSÅ: Nærmer seg verdensformat

På toppen av det infernalske rytmekjøret ligger tidvis et støyelement, men alltid Jamtveits på grensen til skingrende vokal. Dette hadde kanskje ikke vært til å holde ut om de ikke var så knivskarpt samspilte. Men det er da altså. Et så knivskarpt, teknisk godt band, hadde kanskje blitt uinteressante flinkiser, om de altså ikke hadde dette ekstremt energiske nivået.

LES OGSÅ: Et nytt favorittband

Faktisk kunne en halv times konsert bli litt i meste laget. Det er fint at de varierer litt, at Ragnhild Fangel Jamtveit i en av de nyere låtene legger inn stemmen inn i et mer fortrolig leie, og det er i hvert fall fint at de skjønner at det nødvendig å legge inn luft i arrangementene. For at denne musikken skal fungere, må ikke låtene pakkes inn i fiksfakserier. Såpass har de skjønt av punken.

Dette var moro, og nå venter både Urørt-finale og Bylarm.

Høyenergisk: Vokalist Ragnhild Fangel Jamtveit og resten av Pom Poko var Trondheim Callings store positive overraskelse. 
        
            (Foto: Morten Antonsen, Adresseavisen)

Høyenergisk: Vokalist Ragnhild Fangel Jamtveit og resten av Pom Poko var Trondheim Callings store positive overraskelse.  Foto: Morten Antonsen, Adresseavisen

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå