Improvisert heksebrygg

Et internasjonalt superlag lager improvisert musikk i grenselandet mellom mange sjangre.

Saken oppdateres.

Tangent- og synthesizermann Ståle Storløkken fra Trondheim og Dombås har vært i platestudio i Stockholm og spilt inn et fascinerende album sammen med internasjonalt kolleger. «Studio I» er et resultat av to intense dager i studio uten at noe musikk var komponert eller planlagt på forhånd.

Filmskaperen Philip Mullarkey håndplukket de fire i forbindelse med film- og kunstprosjektet Box, og det er lett å høre at det oppsto en virkningsfull kjemi mellom dem.

Foruten Storløkken består bandet av den finske gitaristen Raoul Bjørkenheim, den amerikanske bassisten Trevor Dunn og den svenske trommeslageren Morgan Ågren. Alle fire har lang erfaring med improvisert musikk det er vanskelig å sette merkelapp på. Storløkken har blant annet en serie sterke innspillinger bak seg sammen med Supersilent, Dunn har spilt med folk som John Zorn og Fantomas.

Sammen skaper de fire en foruroligende, men fascinerende blanding av ulike stilarter fra støy via rock og elektronika til frijazz. De passer usedvanlig godt til hverandre og skaper et heksebrygg av et lydbilde med en serie overraskende elementer. Det er ikke akkurat lettbeint popmusikk, men de seks lange låtene har flere sekvenser med en rytmisk groove som gir musikken bredere appell enn man skulle tro.

 

HØYDEPUNKT: «Untitled 9» og «Untitled 12»

 

På forsiden nå