Vakkert bak tapetet

Wallpaper Silhouettes var bra, dette er enda bedre.

Saken oppdateres.

Wallpaper Silhouettes fra Trondheim var på de fleste måter et roteband, men et sjarmerende og helt spesielt et. Etter mange års «nesten» ble de oppløst i 2006, og nå har gitarist og vokalist Mads Davidsen startet på ny frisk med prosjektet Painted Romans (med to andre eks-WS-medlemmer). Denne utgivelsen er i utgangspunktet ment som et nedlastingsalbum, der du får tilsendt covermateriale og bonuslåter dersom du kjøper «basisalbumet». En fin idé, som kler et potensielt kultprosjekt som dette særdeles bra.

Davidsen og kompani står fortsatt trygt plantet i 80-tallsestetikken, men der WS var svart-hvitt og kjølig, er Painted Romans fargerikt og varmt. Denne utgivelsen nærmer seg mer en stemningsmalende og uendelig romantisk versjon av den alternative synthpopen. Man hører det banker et stort hjerte bak disse melodiene, som både imponerer og forundrer. Davidsen har denne elskelige blandingen av klossethet og eleganse både som låtskriver og vokalist, gjerne fra den ene frasen til den neste. Inderlig sunget, men en engelskuttale som slarker litt. Innfall på arrangementssiden som aldri lar seg forutsi.

I mine ører er han en genuin begavelse som låtskriver, og en av de ikke altfor mange i byen som faktisk har en tydelig og gjennomtenkt musikalsk personlighet, og ikke minst en besnærende annerledeshet ved alt han gjør. Så kan man saktens innvende at tanken til tider er enda bedre enn utførelsen, men der ligger også mye av nerven som gjør at du egentlig ikke vil ha det annerledes.

 

HØYDEPUNKT: «Long Gone the Hurt» og «We're Gin and Tonic Tonight»

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå