Tidvis utsøkt

To nydelige duetter med Bonnie Prince Billy gjør alene Susannas andre soloalbum til en begivenhet.

Saken oppdateres.

Det andre soloalbumet til Susanna Wallumrød, har en del til felles med det andre albumet hennes med Susanna and The Magical Orchestra, i den forstand at det er basert rundt coverversjoner av til dels heftige rockesanger som blir dekonstruert og gjenoppbygd i Susannas nakne, gjerne langsomme og pianobaserte versjoner.

Sammen med Pål Hausken, Helge Steen og Bonnie Prince Billy gjør Susanna «Flower Of Evil» til et album med gedigne høydepunkt. Særlig er de to duettene med Bonnie Prince Billy eksempler på det ypperste innen å nytolke pop- og rockklassikere man skulle tro var ferdigtolket. Thin Lizzys «Jailbreak» får en fin blåtone den ikke hadde før, mens Badfinger-svisken «Without You» finner sin definitive versjon her, i en enkel, inderlig variant som overgår de storslåtte versjonene til både Harry Nilsson og Mariah Carey.

«Flower of Evil» byr ellers på et par originaler og kompetente versjoner av Sandy Denny, Abba, Prince, Lou Reed, Black Sabbath og Tom Petty. Hun lykkes ikke like overveldende godt i alle, men så godt som alle viser både evne og vilje til å ta sangene til nye steder. Totalt sett blir kanskje plata litt vel nedpå, men på sitt beste byr «Flower Of Evil» på noen av de flotteste eksemplene på hva Susanna Wallumrød kan gjøre med en sang.

HØYDEPUNKT: «Jailbreak» og «Without You».

På forsiden nå