Pur popfest

Årets beste, norske voksenpopplate er her.

Saken oppdateres.

Til tross for at de har tre gode utgivelser bak seg, er TLNM fortsatt en godt bevart hemmelighet for de aller fleste. Det er grunn til å tro at det vil endre seg nå. På «New grafitti» tar sjumannsorkesteret et langt steg videre, fra den skranglete og fine 60-tallsflørten som preget de første platene, over mot R&B, soul og jazz. Voksenpop, med andre ord. Men de gjør det så overbevisende at det er umulig ikke å la seg sjarmere.

Siden sist har gruppa gjort en del utskiftninger i besetningen, mest tydelig i den nye medvokalisten Christina Høgetveit Staxrud. Hennes fløyelsmyke gospelvokal prikker inn utropstegnet på flere av låtene her, der «Hang on to your pearls» og «Unwarranted» kanskje er de aller fineste.

Stella Mwangi overbeviser som gjesterapper på tittelsporet, mens på låta «Ask him» utfordrer bandet både seg selv og lytterne ved å pakke inn en popsmyger i drivende syttitalls jazzrock. Brødreparet Jørn og Ole Johannes Åleskjær er fortsatt kjernen i bandet og har laget all musikken på den beste, norske popplaten du får høre i år.

HØYDEPUNKT: «One last thing» og «Hang on to your pearls»

Enig? Lytt til plata på Spotify

 
På forsiden nå