Trio med spennvidde

Kobert skaper en humørfylt, musikalsk helhet fra eksentrisk popmusikk til fri improvisasjon.

Saken oppdateres.

Trondheims-trioen Kobert ligger ikke på latsiden. Sommeren 2008 framførte de et fascinerende, sjangeroverskridende bestillingsverk sammen med Trondheim Jazzorkester. Sist sommer kom verket på cd – og nå er vokalist Ingrid Lode, organist Daniel Buner Formo og trommeslager Erik Nylander på markedet igjen.



Enig? Hør plata på Spotify



På «Invasion of Privacy» videreforedler de sin egen utrykksform i grenselandet mellom jazz, rock, fri improvisasjon og andre uttrykksformer. Med sin karakteristiske stemme er Ingrid Lode det naturlige midtpunktet hele veien. Hun synger naivistisk-eksentriske tekster med snurrige formuleringer som hun gjentar og vrir på slik at det blir en fryd. Siri Gjære har skrevet de fleste tekstene og viser et stort talent.



Musikken har mye av det samme preget. Kobert viser stor idérikdom og henter elementer overalt. Av tradisjonelle instrumenter bruker de bare orgel og trommer, men de supplerer med en rikholdig, elektronisk pallett av andre klanger, slik at lydbildet er i kriblende bevegelse det meste av tiden. De dveler ikke like mye ved lange, statiske klangflater som mange av sine kolleger, men skaper tempo og trøkk. Tross enkelte krevende partier blir «Invasion Of Privcacy» derfor en humørpille av et album.



Høydepunkt: «I Have Just» og «Dog».

 
På forsiden nå