Vår, tra-la-la vår

CD: Datarock kan fort bli årets største positive overraskelse her til lands.

Saken oppdateres.

Rett fra Bergen, produsert av Yngve Sætre og Jørgen Træen. Nå nei, dette har svært lite med Nathalie Nordnes eller Sondre Lerche å gjøre. Bergensduoen Datarock holder begge beina planta i rask, synthbasert engelsk musikk. Fellesnevneren er 80-talls-aktig trommekomp, synther, en fantastisk bra vegg av gitarer, Andy Partridge-aktig vokal og et vanvittig driv. På flere låter kan de minne om Stone Roses på speed, mens de mest naïve synthene bringer assosiasjoner til tidlig Kraftwerk.

Ikke lett å putte i bås, altså, men dette er noe som bør nå ut til langt flere enn de som er sykelig opptatt av 80-tallet. Dette kunne fort ha blitt slitsomt og utstudert, men bra produksjon og gode låter løfter Datarock opp til en dark horse-posisjon i kampen om å bli årets største positive overraskelse på den norske platefronten.

Platen er et utmerket valg på vårlige lufteturer med mp3-spilleren. Men neste gang kan godt Fredrik Saroea og Ketil Mosnes få litt hjelp til engelskuttalen. Den er virkelig ubehjelpelig.

NB: Bør spilles høyt!

Høydepunkter: «Laurie» og «Fa-fa-fa»

 
På forsiden nå