Skarpskodd comeback

CD: Over ti år etter sin storhetstid har Israelvis fortsatt noe å komme med.

Saken oppdateres.

«My emotions rattle like a snake», synger Viggo Mastad på åpningssporet «Soft Spot», og setter med det standarden på en plate som skal vise seg å være noe mer enn bare et hyggelig gjenhør.

Sammen med Motorpsycho gjorde Israelvis rockescenen i Trondheim viktig på starten av nittitallet. Den tunge, gitarbaserte musikken med de bittersøte tekstene hørtes både ny og spennende ut, og plater som «Albino Blue», «Half Past Heaven» og ep-en «Church of Israelvis» holder seg fortsatt forbausende godt.

«The Israelvis Effect» er på mange måter en klassisk Israelvis-plate. Her kryr det av fiffige to-gitarriff i spreke arrangement. Brorparten av låtmaterialet består av dynamiske låter med både hardrock- og metallinfluenser, som bygges opp til et nær klimaks - for så å bli tatt ned igjen. Melodiene er like effektuerte som de er effektive, og krydret med Mastads til dels sarkastiske hverdagsobservasjsoner, blir dette tre intense kvarter.

Singellåta «Leave It Alone» bekrefter at bandet ligger nærmere «Half Past Heaven» og «Albino Blue» enn den noe feilslåtte «Eurosis». Og selv om vi savner de hardeste låtene og Trude Midtgårds samples (hun har permisjon fra bandet), er dette en skarpskodd plate som vil holde seg lenge.

Høydepunkter: «Leave It Alone» og «Testpilot»

 
På forsiden nå