I full blomst

CD: Endelig slår Heidi Skjerve ut i full blomst.

Saken oppdateres.

- som en av landets mest spennende, unge jazzvokalister.

Etter å ha sett Heidi Skjerve gjøre en rekke sterke konsertopptredener de siste årene, har jeg lenge sett fram til hennes debut-album. Her er det – og det innfrir de høye forventningene med glans.

Både med Trondheim Voices, med eget band og i andre sammenhenger har Heidi Skjerve vist at hun er på høyde med midtnorske kolleger som Solveig Slettahjell, Live Maria Roggen, Kristin Asbjørnsen, Eldbjørg Raknes og andre. Nå viser hun det også på cd. «Coming Home» er en kraftdemonstrasjon av en debut. Hun har selv skrevet all musikken og mer enn halvparten av de elleve tekstene, og hun har gjort det med stor innsikt i samspillet mellom ord og tone.

«Coming Home» er dessuten et album med stor spennvidde. Enkelte sanger har pop-appell, andre er skeive, skjøre og lavmælte. Noen er også utadvendte, åpne og nærmer seg mainstream-jazzen. Stemmen hennes har den samme spennvidden, fra det mørke og skurrende til det lyse og myke.

Bandet, som består av folk fra jazzlinje-miljøet, følger henne fint gjennom de skiftende stemningene, og Espen Reinertsen bidrar til et særpreget lydbilde med bassklarinett, fløyte og tenorsaksofon.

Dette bør bli starten på en sterk platekarriere.

Høydepunkt: «Coming Home» og «Subway Song»

 
På forsiden nå