Holder koken

CD: Mer progressivt fra Maiden, men fortsatt potent så det holder.

Saken oppdateres.

Iron Maiden har holdt det gående i over 30 år, de har solgt drøye 70 millioner album, og har ifølge vokalist Bruce Dickinson ingen planer om å gi seg med det første. Og godt er det. For på sitt fjortende studioalbum viser gjengen at de fortsatt kan lage potent og fleskete Maiden-metall.

På «A Matter Of Life And Death» tar de et skritt tilbake, og låner episke elementer fra sin mest progressive periode. Resultatet er ti låter med en gjennomsnittslengde på sju minutter, mer episke og grandiose enn på lenge. Du finner selvsagt også de karakteristiske ingrediensene her: Tøff riffing, tostemte gitarer og Dickinsons særegne vokal. Men på flere låter, som singelen «The Reincarnation Of Benjamin Breeg», beveger de seg også i et mer sentimentalt leie. Nevnte låt innledes med et stillferdig gitarparti, før låten tar av i sedvanlig stil. Samme oppskrift følger «These Colours Don't Run», som kanskje er den sterkeste låten på plata. Monumentale «The Legacy» avslutter ballet, og overbeviser oss om at de britiske heavy metall-pionerene fortsatt har noe å melde.

Høydepunkt: «These Colours Don't Run» og «The Reincarnation Of Benjamin Breeg»

Potent: Iron Maiden og Steve Harris, her fra Oslo Spektrum i fjor, lager fortsatt episk og potent metall etter mer enn 30 år.

 
På forsiden nå