Ekte fra Betty

Hjertevarm, skarrende soulrock med nærvær.

Saken oppdateres.

Det er mye terapi i musikk, det vet nok Betty Johnsen og hennes Big Boom Band et og annet om. Musikken på denne fire spors ep-en ble skrevet mens Betty gikk kreftsyk. Nå er hun frisk, og plata - den første siden gjenforeningen et par år tilbake, og siden «Full Pute» fra 1992 - er ute.

De som kjenner BBBB vet hva bandet har å by på: Drivende soul med rockelementer løftet av personlige, likefremme tekster som likevel er underfundige nok til å pirre. Det blir tydelig på platas beste spor, den jagende «Forventet», som drives fram av et sløyt gitarriff, blåsere og smakfull koring. Låta toppes av Bettys raspende vokal som ikke er teknisk god, men har en ekthet og et nærvær som likevel overbeviser.

På «Sølvpenger» senkes tempoet et par hakk, det kler bandet. Den påfølgende «Øyeblikk» er en ballade, og om ikke den beste låta, så i hvert fall den som treffer hardest - med en tekst som rett og slett er en hyllest til livet.

Den sprudlende «1-2-3» avslutter ep-en med et skingrende soulsirkus, og ender med det en plate som ble nesten så fin som vi hadde håpet.

 

HØYDEPUNKT: «Forventet» og «Øyeblikk»

 
På forsiden nå