Langdrygt på Byscenen

Gapskratt på altfor lang klubbkveld.

Ronny Torsteinsen fra Stjørdal er uforutsigbar, farlig og fryktelig morsom, skriver vår anmelder etter gårdagens Live at Byscenen. Foto: Anders Holstad Lilleng.  Foto: Anders Holstad Lilleng

Saken oppdateres.

Standup handler om «de tre t-ene»: Timing, tempo og trøkk. Ja visst handler det om vitser og latter også, men uten alle de tre nevne elementene, får ikke humoren den slagkraften den trenger for å virkelig gi lattermusklene trim, trening og trivsel.

Stand Up Nidaros kunne tirsdag kveld by på fem komikere som behersker komikkens tre t-er meget godt. Og gapskratt ble det. Men komikerne måtte kjempe mot en fjerde t-: (Altfor mye) Tid til rådighet.

Absurdisme

Thomas Leikvoll var i storform som kveldens kaptein. Publikum var ikke av det lettrodde slaget, men med fremragende komisk teft og tålmodighet, fikk han sakte men sikkert åpnet latterslusene hos publikum.

Henrik Fladseth, en av vår tids mest lovende komikere, var første mann ut. Humoren hans er en absurd lek med ideer. Setningsprefikset «Ikke for å…». Folk som sier at de aldri får myggestikk. En dokumentar om tre tyske turister med Tourettes.

Tekstene og leveringen er ofte hysterisk morsomme. Tirsdag åpnet han bra, men mistet grepet om regi og energi underveis.

Ekstra runde med manus

Stig Frode Henriksen er kjent for lettsindige og lurvete filmkomedier som «Kill Buljo» og «Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa». På scenen kjører han deadpanvitser som i filmene. De fungerer best live, i samspill med publikum. På Byscenen høstet han både latterkuler og lettere sjokkerte gisp.

Filmene bærer ofte preg av at de hadde hatt godt av en ekstra runde med finpussing av manus. Det gjelder standupen også. Noen av de verste blødmene kan droppes.

- Fakta: Den mest erotiske lukten blant pensjonister, er vanilje. Jeg som trodde det var kamfer.

For eksempel.

Kledde av seg trusa

Ronny Torsteinsen, heroinslank enfant terrible fra Stjørdal, er i ferd med å bli et berømt og beryktet navn i det norske standupmiljøet. Tirsdag viste han hvorfor.

Han er uforutsigbar, farlig og fryktelig morsom. Det vitses hemningsløst med privatlivet, han skisserer OL for narkomane, og byr publikum på innsyn i sitt underliv.

Nå har han også fått mer ro og fokus i leveringen. Torsteinsen kommer til å bli stor.

Mer Mannegruppa Ottar

«Manshow»s Håvard Lilleheie var kveldens headliner. Dette var hans første klubbkveld på 6-7 år.

Lilleheie hadde ikke riktig funnet formen ennå. Her fikk man en underlig hybrid av standup og parodi på det selvutleverende motivasjonsforedraget, som burde vært levert mer innbitt slik at det parodiske hadde kommet tydeligere frem.

Foredraget «Tired of Masturbation? Ready for Penetration? How to do all the women!», et krasjkurs i hvordan få ligge med damer, manglet virkemidlet overdrivelse, og endte dermed opp med å være mer «Mannegruppa Ottar» enn den velgjorte parodien «Manshow».

2 x 45 min

Det var mye å glede seg over i høstens første Live at Byscenen, men klubbsjef Kevin Kildal kan med hell stramme inn på tiden. Showet klokket inn på to timer. 2 x 45 tighte minutter med komikernes beste tekster, holder.

Denne gangen ble det for løst og langdrygt.

Henrik Fladseth er en av vår tids mest lovende standupkomikere, melder vår humoranmelder.  
    
      (Foto: Anders Holstad Lilleng)

Henrik Fladseth er en av vår tids mest lovende standupkomikere, melder vår humoranmelder.   Foto: Anders Holstad Lilleng

Håvard Lilleheie var headliner for en klubbkveld som var altfor løs og langdryg, mener vår anmelder.  
    
      (Foto: Anders Holstad Lilleng)

Håvard Lilleheie var headliner for en klubbkveld som var altfor løs og langdryg, mener vår anmelder.   Foto: Anders Holstad Lilleng

Stig Frode Henriksen høstet latterkuler og lettere sjokkerte gisp i Trondheim.  
    
      (Foto: Foto: Anders Holstad Lilleng)

Stig Frode Henriksen høstet latterkuler og lettere sjokkerte gisp i Trondheim.   Foto: Foto: Anders Holstad Lilleng

På forsiden nå