Vil reise mistillits-forslag mot fylkesråden

Hvis ikke fylkesråd Anniken Kjær Haraldsen tar sin hatt og går, kommer Ole Berget (Frp) til å stille mistillitsforslag på fylkestinget i april.

Saken oppdateres.

- Hvis ikke de ansvarlige tar konsekvensene og forlater sine stillinger, vil vi sannsynligvis fremme mistillitsforslag mot fylkesråden for kultur på fylkestinget i april, erklærer Ole Berget i Nord-Trøndelag fylkesting. Dermed følger han opp Paul Ottar Hagas krasse krav om hoderulling i gårsdagens avis.

Forsvarer Døving

Ole Berget mener avgått teatersjef Anderz Døving har fått ufortjent mye tyn etter underskuddet på 5,8 millioner kroner.

- Jeg føler han er urettmessig uthengt med all skyld selv om både fylkeskultursjefen og fylkesråden for kultur har ansvar, sier Berget, som også laster fylkesråd Annikken Kjær Haraldsen (V) for underskuddet på 1,6 millioner kroner i Musikk i Nord-Trøndelag (MiNT).

- Vi har fått tilgang til informasjon helt tilbake til 2006 som dokumenterer at problemene i både MiNT og teateret har vært omfattende og grov, sier politikeren. - Det er åpenbart at fylkeskulturadministrasjonen har vært kjent med dette hele veien, og dermed også fylkesråden for kultur, sier Frp-politikeren, som med gru venter på resultatene av opprydningsarbeidet som nå pågår.

- Jeg har ingen tiltro til at den samme amatørgjengen som har skapt dette uføret også skal klare å løse det.

Berget ser det som svært sannsynlig at et mistillitsforslag vil gå gjennom.

- Det er selvsagt ikke noe kjekt å få et mistillitsforslag rettet mot seg, men det er hans rett å gjøre det, svarer fylkesråd Annikken Kjær Haraldsen. Hun stusser derimot over at dette utspillet kommer nå, ettersom hun mandag mottok en e-post med spørsmål om håndteringen av MiNT fra Ole Berget.

- Den formelle svarfristen på seks dager har ennå ikke gått ut, så jeg synes det er rart han ikke gir meg sjansen til å svare, mener Kjær Haraldsen.

- Kommer du til å trekke deg?

- Nei, jeg vurderer ikke min stilling. Vi er i gang med opprydningen, og jeg synes Ole Berget må gi oss mulighet til å rydde opp, svarer fylkesråden.

Fikk rapport i går

Hun forteller at hun fikk vite om rotet i MiNT på et møte 24. november i fjor, og satte så ned en arbeidsgruppe som leverte rapport i går.

- Vi trodde bortfall av pedagogiske tjenester var hovedårsak til underskuddet, men det viser seg at det er mer sammensatt enn som så. Hadde vi gjort tiltak før vi fikk analysen, ville vi gjort feil tiltak, sier fylkesråden. Hun legger også til grunn at hun først ble innsatt i oktober 2007.

- Og administrasjonen er ikke meg, presiserer Kjær Haraldsen.

 
På forsiden nå