- En kunstnerisk suksess for Trøndelag Teater

«Besøk av en gammel dame» har så langt høstet gode kritikker, også utenfor Trondheim.

Saken oppdateres.

Denne helgen hadde den kjente mørke komedien premiere på Trøndelag Teater.

I rollene finner man blant annet Marianne Meløy i rollen som den rike gamlingen, Claire Zachaniassen. Etter mange år vender hun tilbake til den fattige barndomsbyen, Güllen. Med seg har hun penger, som hun lover bort til byens innbyggere om noen tar livet av mannen som sviktet henne for mange år siden. Arne O. Reitan har rollen som Alfred, Claires tidligere elsker.

Dagbladet har følgende å si om stykket: «Marianne Meløy er imponerende grotesk som den hevnende olding, mens Arne O. Reitan er sterk i sin erkjennelse av situasjonen. Det store ensemblet spiller og imponerende på forskjellige dialekter , men i et felles teaterspråk. Denne forestillingen er en kunstnerisk suksess for Trøndelag Teater.»

Adresseavisens anmelder omtaler stykket som «treffsikkert og til dels hysterisk morsomt». Stykket, som nådde opp til en femmer på terningen, trekker frem scenografien, som en god grunn alene for å oppsøke oppsetningen. «På bakteppet formidles handlingen gjennom effektiv strektegnet animasjonsfilm. Skuespillerne utnytter scenen i all sin bredde og høyde, og vel så det.  Men like mye som de store effektene er det de mange små detaljene som gjør innpakningen av "Besøk av gammel dame" til en fest i festen.»

«Besøk av en gammel dame» ble skrevet i 1956 av sveitsiske Friedrich Dürrenmatt, og er et av Europas mest spilte.

På forsiden nå