Månelys og solskinn

SPILL: Pokémon-serien forsøker å finne opp kruttet på nytt og lykkes sånn noenlunde.

Saken oppdateres.

Pokèmon Sun / Pokèmon Moon

Nintendo 3DS

Wow! OK. Vent nå litt. Om det finnes to ting du alltid kan stole på i Nintendos rikholdige univers så er det at det ikke finnes et dårlig Kirby-spill og at Pokèmon aldri forandrer seg. To spill-serier du alltid har kunnet stole på leverer varene. Det kjennes kjent, kjært, trygt og godt for å sitere en gammel sang av Åge Aleksandersen.

Sistnevnte serie har nå forsøkt noe helt nytt. Pokèmon, den mangeårige spillserien og fenomenet som siden 1998 og syv generasjoner ( Pokèmon telles i generasjoner) alltid har forbedret, men aldri forandret seg har nå....vel, forandret seg. Til det nesten ugjenkjennelig.  For første gang i et Pokèmon-spill finner du ikke lenger gym, gym-ledere eller «The elite four». I det hele tatt så har Pokèmon under den nye sjefs-designeren Shigeru Ohmori blitt noe helt annet. Noe som nesten kan karakteriseres som en revolusjon i Pokèmon -sammenheng.

Hvor mye du vil like dette kommer an på hvor lei du var blitt av det «gamle» Pokèmon eller i hvor stor grad du har «vokst i fra» det. Det er ingen tvil om at de mange, nye forandringene i Pokèmon-universet har gitt serien et friskt pust, men hos undertegnede finner du et nostalgisk hjerte som ikke helt er fornøyd. Forandringene er mange og dyptpløyende. Den største er at i stedet for de vante gym-utfordringene så må du nå gjennom en serie såkallte «Island Challenges». Jeg er kanskje gammel og gretten nå, men jeg tok meg i å savne gym-utfordringene og det lommekjente systemet som har blitt perfeksjonert gjennom utallige titler og år. Liksom Kirby så er Pokèmon noe som ikke er ment å forandre seg.

Jeg er klar over at jeg er kjerringa mot strømmen her. Pokèmon Sun / Moon har satt salgsrekorder over hele fjøla og fansen har tatt i mot forandringene med åpne armer. Kanskje er dette en helt ny vei for en hel ny generasjon av Pokèmon-fans? Eller er kanskje dette bare et enkelt tilfelle med eksperimentering før neste generasjon Pokèmon går tilbake til det kjente og kjære? Jeg vet ikke. Vi får se. Det som er sikkert er at Pokèmon Sun / Moon er et nytt ( og spennende?) kapittel i Pokèmon-sagaen. Det vil garantert tiltrekke seg en helt ny generasjon med Pokè-fans samtidig som en del eldre vil rynke på nesten og si at alt var så mye bedre før.


 
§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå