Fortsatt en sjarmbombe

Skal du kjøpe kun ett spill i Dragon Quest -serien så kjøp dette.

Saken oppdateres.

Jeg kan ikke vise til noen dokumentasjon, men uten å skryte så alt for mye så vil jeg nå hevde at ingen norske spillanmeldere har skrevet flere ord om den japanske rollespillserien «Dragon Quest» enn undertegnede. Siden 1999 har jeg fylt flere spaltemeter med tekst om Yuji Horii og Akira Toriyamas brilliante spillserie som har røtter helt tilbake til 1986 da det første spillet så dagens lys. Siden da har det blitt laget 11 spill i hovedserien og minst like mange spin-off -titler. Serien har siden starten vært en av de mest populære spillserier i hjemlandet, men har ( i likhet med Monster Hunter) aldri helt klart å favne en like stor popularitet i vesten ( noe som alltid har forundret med med tanke på den store populariteten spillene i Final Fantasy -franchisen alltid har hatt her).

Les også: Vår anmeldelse av Dragon Quest VII: Fragments of the forgotten past

Les også: Vår anmeldelse av Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies

Med Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King, har Square Enix og Nintendo klart den bragden å gjøre alle titler i hovedserien tilgjengelig i vesten ( bortsett fra MMO-spillet Dragon Quest X). De tre første kan du få kjøpt som en samleboks til Nintendo Wii, de øvrige er nå alle tilgjengelig for Nintendo DS eller Nintendo 3DS.

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King ble opprinnelig utgitt for Playstation 2 her i Norge i 2006 og var således mange norske spillentusiasters inngangsport til serien. Spillet fikk terninkast 5 av vår daværende anmelder Jan Henriksen og med denne remastrede 3DS-utgaven ser vi ingen grunn til å beholde samme terningkast.

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King  var et usedvanlig sjarmerende spill da det ble gitt ut for første gang. Og i motsetning til mange eldre spill i Final Fantasy -serien så har ikke Journey of the Cursed King mistet noe som helst av det som gjorde det så uimotståelig den første gangen. Mye av dette skyldes selvsagt den cel-shadede grafikken ( samme type som ble brukt i The Legend of Zelda: The Wind Waker). Der mer realistisk grafikk gjerne falmer med årene så står denne typen som en påle selv mange år senere. Det skader heller ikke spillet i sin helhet at både historien, karakterene og spillmekanismene til sammen utgjør det mest mest umiddelbare og lettest tilgjengelig spillet i serien. Er du helt ny til Dragon Quest er det Journey of the Cursed King du bør starte med.

Dette til tross, Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King , er ikke det beste i serien.  Den æren tilfaller Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies som sjarmerte skjorta av meg da det ble lansert for Nintendo DS i 2010. Eller er det kanskje den dønn uimotståelige Dragon Quest IV: Chapters of the Chosen? Jeg klarer liksom aldri å bestemme meg.

Men uansett hvordan du ser på det. Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King er et «must» for enhver connoisseur av japansk manga, anime og rollespill. En digital skattekiste av pur spillglede.

 
På forsiden nå