På chartertur i Andromeda-galaksen

SPILL: Rollespill-veteranene Bioware kliner til med en storslått rollespill-opplevelse.

Saken oppdateres.

Mass Effect: Andromeda

PC / Xbox One / PS4

Rollespillveteranene Bioware fra Canada står bak noen av spillhistoriens aller beste spill i sjangeren. Vi nevner i fleng: «Baldur's Gate I & II», «Dragon Age I - III» og «Neverwinter Nights». Men deres mest kjente spillserie er utvilsomt trilogien «Mass Effect». Tre av de mest ambisiøse rollespill noensinne laget. Det første spillet i serien var unektelig en anelse upolert, men både nummer to og tre var såkallte «instant classics».

Forventningene til det første spillet i den neste trilogien var forståelig nok skyhøye. Og for å komme hylekoret på YouTube i møte - joda, jeg ser også problemene med «Mass Effect: Andromeda», men ærlig talt, folkens, dette er flisespikkeri.

Alt oppstusset som har kretset rundt spillet siden lanseringen for en drøy uke tilbake handler stort sett om to ting: tekniske bugs og ansiktsanimasjoner. At et så enormt ( vi snakker tross alt om en hel galakse her) spill har tekniske utfordringer bør ikke overraske noen. Sammenlignet med f.eks. Bethesda Softworks sine titler ( «The Elders Scrolls», «Fallout»), som gjerne truer med å falle fra hverandre bare du ser litt strengt på disse, så er  «Mass Effect: Andromeda» bortimot feilfritt. Joda, du vil oppleve dropp i skjermoppdateringsfrekvensen og du vil se en og annen karakter som plutselig får det for seg  å demonstrere fugledansen, men i det store og hele så er  «Mass Effect: Andromeda» et moderne og strømlinjeformet rollespills som 99% av tiden er silkemykt.

Ut på tur.... ...aldri sur osv. osv.  

 

Historien i  «Mass Effect: Andromeda» begynner flere hundre år etter begivenhetene i «Mass Effect 3». Vi har med et nytt persongalleri å gjøre i en helt ny galakse. Andromeda er en mørkere og større tumleplass en vår egen Melkevei. Og  sammenlignet med de få planetene der handlingen fant sted i det aller første spillet så er  «Mass Effect: Andromeda» gigantisk.  Regn med minst 80 timer om du akter å ta på deg alle sideoppdragene.

  «Mass Effect: Andromeda» er bedre enn både det første «Mass Effect» og «Mass Effect 3», men det når ikke opp til det andre spillet i serien, som på grunn sin av gullkantede dialoger og nesten perfekte karakterutvikling, fortsatt står som den grunnmuren alle spill i serien vil bli målt opp mot.

Er du en rollespill-elsker som samtidig er svak for storslåtte sci-fi -historier så er  «Mass Effect: Andromeda» et «must have».  Vi er enige i at hovedplottet her ikke er fult like engasjerende og spennende som de to foregående spillene, men når både spillmekanismene, grafikken og mulighetene her er såpass imponerende som de er, kan vi ikke annet en å gi vår varmeste anbefaling.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå