Sjarmerende

SPILL: Nesten like bra som orginalen.

Saken oppdateres.

Monster Hunter Stories

Nintendo 3DS


Monster Hunter er en av de aller største spill-seriene i hjemlandet Japan. Bare Dragon Quest og utvalgte Nintendo-titler kan matche salgstallene og populariteten til disse fargerike rollespillene der du skal ut og jakte monster for deretter å bruke hud, hår, skinn, tenner og klør til å lage deg nye og bedre våpen og utstyr. Dette er en runddans vi har sett flere ganger før i spill som Diablo, World of Warcraft og Destiny, bare for å nevne noen få. Men Monster Hunter er ulik alle disse i den grad at du her aldri egentlig går opp i erfaringsnivå. Det finnes ingen usynlig nummer-generator eller lokkende tall som sier "pling" hver gang du går opp et nivå. Din vei til suksess i Monster Hunter styres utelukkende av at du selv blir bedre, samt at du hele tiden kan lage deg enda bedre våpen og ustyr.

En evig runddans så kan være både frustrerende og avhengighetsskapende. Og nevnte vi forreten at Monster Hunter -spillene kan være hårtapsframkallende vanskelige?

Monster Hunter Stories gjør noe med dette. Her kombineres det tur-baserte kampsystemet vi kjenner fra utallige japanske rollespill med sukkersøt anime-grafikk. Resultatet er det mest sjarmerende og lettest tilgjengelig spillet i serien så langt. På mange måter er Monster Hunter Stories en Pokémon-variant med andre klær. Et slags Monster Hunter for de yngste, om du vil.

Dette til tross, ikke siden Hyrule Warriors, som mikset karakterer fra Zelda-universet med Dynasty Warriors, har vi sett en mer vellykket blanding av to sjangre enn dette. Monster Hunter Stories er dønn sjarmerende og et langt mer kompleks og dypt spill enn den søte anime-grafikken vil få deg til å tro.

Perfekt til å fylle ventetiden til Monster Hunter World dukker opp på nyåret.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå