Bayonetta 2

( pluss Bayonetta 1)

Nintendo Switch

Med utgivelsen av Bayonetta 2 for Nintendo  Switch følger det også med en kode du kan bruke for å laste ned det første spillet i serien. Det kaller jeg valuta for pengene. For ikke bare får du et av tidenes beste action-spill i denne lille esken - du får to!

Bayonetta 2 er som du av tittelen naturligvis forstår, en oppfølger. En oppfølger til en av de mest fargerike og eksplosive tredjeperson action-spill som noensinne er laget. Dette er Devil May Cry på steroider og vindusspylerveske. Et potpurri av farger, lyder og inntrykk så sterke at du må minne deg selv på å puste under de mest hesblesende sekvensene.

Gjengen bak spillene er Platinum Games. Et japansk spillutviklerstudio som har spesialisert seg på høyotkan action-spill ( Vanquish, Metal Gear Rising) og sære merksnodigheter som The Wonderful 101.  Deres største kommersielle suksess kom nå i fjor med Nier: Automata, en slags hybrid av rollespill, action og surrealistisk japansk sci-fi.

Men altså Bayonetta på Nintendo Switch. Spillet er en oppusset versjon av det samme spillet som ble utgitt for Nintendo Wii U for noen år tilbake. Og for en ansiktsløftning det har fått! Å ta kontrollen over Umbra-heksa Bayonetta i superhøy oppløsning på både en stor flat-TV er bare sykt gøy. Og som alle Switch-eiere vet, det er minst like morsomt å fortsette på den lille skjermen etter at resten av familien har lagt seg.

De lærde strides om hva som er tidenes beste action-spill. Er det kanskje Ninja Gaiden II fra 2008? Er det den vidunderlige God of War fra 2005 eller Devil May Cry 3 fra samme år? Nei, sier vi. Tidenes beste action-spill er Bayonetta fra 2010.

Men med den bombastiske og skråsikre uttalelsen så står vi igjen med et problem. Nemlig at oppfølgeren Bayonetta 2 er minst like bra. Den er faktisk nøyaktig like bra. Og når du nå har muligheten til å spille begge to på Nintendo Switch i 60 skjermoppdateringer per sekund så kan det umulig bli bedre. Bayonetta og Bayonetta 2 er begge tidenes beste action-spill og med denne oppdateringen for Nintendos nye konsoll så har de begge blitt enda litt bedre.

Umulig, men likevel sant.

En anbefaling kommer ikke sterkere enn denne.