Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom

PS4

I februar 2013 ble det japanske rollespillet «Ni no Kuni: Wrath of the White Witch» sluppet for det europeiske markedet. Spillet var et samarbeide mellom spillutviklerne i Level-5 ( «Rogue Galaxy», «White Knight Chronicles») og Studio Ghibli ( «My neighbor Totoro», «Ponyo») og resultatet var en sjarmbombe av de sjeldne.

Nå er oppfølgeren her og resultatet er et ganske annet enn forgjengeren. For der «Ni no Kuni: Wrath of the White Witch» var en animè-film som det var mulig å spille så har «Ni no Kuni 2: Revenant Kingdoms» blitt et spill som tidvis kan se ut som en animè.

Forvirret? Ikke så rart for «Ni no Kuni 2: Revenant Kingdoms»  er et ganske så annerledes spill. Der forgjengeren bød på tradisjonell japansk turbaserte kamper så er nykommeren på alle mulige måter blitt et slags sukkersøtt action-spill. Ikke ulikt «Devil May Cry» om denne hadde kommet med animè-smak.

Den store forskjellen ligger i kampsystemet. Borte er de tradisjonelle tur-baserte kampene og i stedet har vi fått et dynamisk system som slekter langt mer på nevnte «Devil May Cry» og kanskje til og med «Dark Souls». Og dette er slett ingen uvelkommen ting.

De uendelige kampene i det første spillet var det eneste som trakk ned og var uten tvil den delen av spillet fungerte dårligst. Gledelig er det derfor å kunne si at det er nettopp kampene i oppfølgeren som fungerer best. Men noe har gått tapt i overgangen. Spillet er ikke lenger like sjarmerende som det første. Historien er heller ikke like god. Det anes at Studio Ghiblis engasjement ikke var like hands-on her som tidligere. Når det er sagt så er «Ni no Kuni 2: Revenant Kingdoms» et fantastisk godt spill. Faktisk et av de beste i sitt slag ( JRPG) som vi har fått fra Japan på en god stund, og på alle mulige måter bedre enn det skuffende «Xenoblade Chronicles II».

Spillet er også langt mer «voksent» både i tematikk og historie enn det første og burde være langt mer tilgjengelig for en generasjon som som har vokst opp med hack'n slash -spill framfor langsomme klassikere som «Chrono Trigger» og «Final Fantasy VII».