Mens vi venter på «Diablo III»

Svensker kan åpenbart mer enn å bare skrelle bananer.

Saken oppdateres.

MAGICKA

PC

Aldersgrense: 12+«Magicka» er like genialt som det er banalt. Spillet tar utgangspunkt i alle rollespillklisjéene en kan tenke seg.

Du, og de inntil tre du spiller med, styrer hver sin ansiktsløse trollmann i Midgård som er ute på en lang reise for å stoppe den skumle trollmannen Grimnir som truer med ragnarok. Den mildt sagt tullete historien blir fortalt av den bleke og blodsugende greven Vlad, som følge han selv på ingen måte er en vampyr. All dialog er tekstet på engelsk, men fortalt på «tulle-swenglish».

Spillmekanismene og humoren er det som gjør «Magicka» så bra. I stedet for å bli utstyrt med ferdigdesignede «spells», starter du i stedet spillet med åtte magielementer. Disse kan kombineres til en rekke trylleformularer som kan slippes løs på fiendene. Kombinasjonsmulighetene er enorme, og selv om det kan virke litt keitete i starten, går det ikke lang tid før de råeste formularene sitter i fingrene.

«Magicka» kom ut for to uker siden, og har hatt endel barnesykdommer. Med ni patcher på like mange dager viser utviklerene i «Arrowhead Game Studios» at de tar problemene på alvor. Spillet oppførte seg nemlig feilfritt under min gjennomspilling. Man kan fint spille gjennom historien alene, men det anbefales å spille det med inntil tre venner online. Spillet selges på Steam for drøye 80 kr.OPPTUR: Herlig gameplay, herlig humor, herlig tullesvensk.

NEDTUR: Såppas hardcore at man ikke kan skippe dialogen før man prøver bossen for ørtende gang.

§
Vis debatt
Utforsk tema:
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå