Afrikansk aspik

Full spiker og spiker i fulle zombier i det som udiskutabelt er et av årets største spill.

Saken oppdateres.

Vet du ikke hva aspik er, sier du? Vel, det er denne dissende transparente geleklumpen med reker, erter og Gud vet hva inne i seg. Som oftest forbundet med 60 -og 70-tallets Tupperware-parties.

Og «Resident Evil 5» ( forkortes «Resi5») er nettop en slik aspik. Her får du noe godt og blandet, søtt, salt og syrlig som holdes sammen av en gele-lignende substans.

Resi-serien har siden 1996 være Capcoms sterkeste kort på det internasjonale markedet. Serien sparket i gang det som i dag kalles for horror-survivor -sjangeren, men hos «Resi5» er det hverken horror eller survivor å se så langt øyet rekker i 2009. For det som startet som en spillserie som hadde som formål å skremme deg fra vettet har utviklet seg til å bli et rent action-spill. «Resi5» har faktisk mer til felles med spill som «Gears of War» og «Uncharted» enn det har med sine egne røtter. For du blir ikke skremt av «Resi5», for å si det slik. Men du får skyte - mye!

«Resi5» starter i Afrika. Hit kommer Chris Redfield fra det aller første Resi-spillet sammen med partneren Sheva Alomar. Det fryktede T-viruset som alle spill i Resident Evil -serien dreier seg om er nemlig sporet hit. Så langt er settingen satt for en hesblesende zombie-jakt under den afrikanske solen.

Der «Resident Evil 4» var et nyskapende spill som mottok trampeklapp fra både bransjen og fansen så er «Resi5» mer av det samme og fint lite annet. Riktignok er grafikken feiende flott og spillet har en nesten perfekt oppbygging mot slutten, men det må sies at «Resi5» føles som et steg tilbake. For når spillet så bastant har gått bort fra sine horror-røtter så er det på sin plass å spørre hvorfor ikke Capcom har lagt bort det aller mest irriterende aspektet av serien, nemlig smidigheten. For uansett hvor spennende og tøft «Resi5» er, det må da være mulig å gjøre noe med den tømmerstokk-aktige måten alle karakterene beveger seg på?

OPPTUR: Topp grafikk, vellaget zombie-action.NEDTUR: Selv vannbøfler beveger seg mer elegant enn Chris Refield. 
 
På forsiden nå