Ravn gjør det igjen

Kjøp norsk når norsk er best. Og «Kaptein Sabeltann og ildprøvene» er nok en höjdare fra Drammen.

Saken oppdateres.

Du var kanskje ikke klar over det, men de norske spillutviklerne Ravn Studio i Drammen er helt i verdensklasse når det gjelder å utvikle spill for de aller yngste. «Flåklypa Grand Prix» for Nintendo DS var tidvis glimrende, «Knerten gifter seg» enda bedre. Og nå gjør Ravn et hat-trick i form av enda en kandidat til prisen for årets beste barnespill.

Rent teknisk sett går neppe spillet inn i historien. Her finner du en rekke oppgaver som må løses enten ved hjelp av tradisjonelle plattform-elementer eller gåter som henter inspirasjon fra eventyr-sjangeren. Men så var det dette med sjarm da. Ravn Studio har klart å tilføre Terje Formoes sjørøverkaptein friskt blod ved å gi Pinky langt mer å spille på en i tidligere spill. At spillet til tider er hysterisk morsomt er noe vi nå nesten forventer av et spill fra Ravn. Men at også historien er såpass fengende at en gammel grinebiter som undertegnede satt fengslet hele veien fra start til slutt, var uventet.

Jeg har lenge hevdet at vi i Norge har noen av verdens beste spillutviklere for spill myntet på de yngste, «Kaptein Sabeltann og ildprøvene» bekrefter min teori. Spillet er rett og slett en skattekiste full av spillgull i et landskap som alt for ofte fylles opp av fantasiløse gjentakelser.

 
På forsiden nå