En Link fra fortiden

Det er nesten ikke til å tro, men Nintendo har endelig klart å overgå sitt eget mesterverk «Ocarina of Time» med denne historien om den aller første Link.

Saken oppdateres.


THE LEGEND OF ZELDA: SKYWARD SWORD

Nintendo Wii

Aldersgrense: 12 årSlå opp i hvilket som helst spillpublikasjon, enten det nå er på papir eller nett, og du finner en nesten skremmende enighet om at spillet «The Legend of Zelda: Ocarina of Time» fra 1998 er et av tidenes beste spill. Så høyt på himmelen henger akkurat dette ene spillet i bransjen at alle Zelda-spill siden da har måttet finne seg en plass i skyggen av dette - og det til tross for skyhøye kvaliteter også i disse.

Ikke nå lengre. For «Skyward Sword» har Nintendo og produsent Eiji Aonuma overgått seg selv. Dette er pur spillmagi der hvert eneste sekund av opplevelsen får det til å krible i kroppen. En type spillmagi som tilsynelatende kun Zelda-serien er i stand til å gjengi.

Selve legenden om Zelda, eller tidslinjen i spillene om du vil, er minst like innfløkte og kompliserte som de historiske konspirasjonsteoriene i Dan Browns «Engler og demoner». Det finnes enorme dokumenter på internett som er viet hvilket spill som hører til hvor i den nå så omfattende Zelda-universet. Men når det gjelder «Skyward Sword» så vet vi nå ( og dette er fra Aonumas egen munn) at spillet er det så går lengst tilbake i tidslinjen.

Her finner vi Link og Zelda som barndomskjærester ( kjærlighetshistorien mellom de to er her for første gang i klartekst) på Skyloft. En svevende landmasse høyt over skyene. Hyrule som kongerike er i denne historien ikke i fokus. I stedet får vi en historie som tar for seg hendelsen lenge før både «Ocarina of Time» og «The Minish Cap» utspiller seg ( sistnevnte har fram til nå vært som den «første» historien å regne).«The Legend of Zelda: Skyward Sword» er et pastellfarget vannfargemaleri som er vekket til live. Både design, karakterer, animasjoner og spillmekanismer er en nytelse å kunne oppleve. Links bevegelser med sverdet, skjoldet og de mange hjelpemidler gjengies med hundre prosents nøyaktighet på skjermen. Det du gjør med hendene dine, det gjør også Link. Dette takket være Nintendos Wii Motion Plus - teknologi som nå virker mer presist enn både Microsofts Kinect og Sonys Move.Jeg vil egentlig ikke si så mye mer om hverken handlingen eller spillet forøvrig. Dette er et spill du fortjener å oppleve til fulle selv. «Skyward Sword» er et interaktivt kunstverk som det finnes altfor få av i spilbransjen. Det er ikke gull alt som glimrer, sies det. Men i dette tilfellet så snakker vi om 24 karat spillgull - hele veien fra start til slutt.OPPTUR: 40-50 timer med det vakreste Zelda-eventyret du kan forestille deg.

NEDTUR: Nei. Her er det ingenting som trekker ned. Absolutt ingenting.

 
 
På forsiden nå