Når lærlingen blir mester

Har du lett etter en unnskyldning for å rettferdiggjøre kjøpet av en ny iPad? Nå trenger du ikke å lete lengre.

Saken oppdateres.N.O.V.A. 3

iOS

Aldersgrense: 12 årLa det være klinkende klart fra første stund her. «N.O.V.A. 3» ser fabelaktig ut på en «ny» iPad ( altså iPad 3 som ikke heter iPad 3, men som alle kaller iPad 3 uansett...). Det har vært en del mumling om nedgraderte teskturer og spesialeffekter i forhold til det du får av spillet på en iPad 2, men bortsett fra litt dårligere billedoppdateringsfrekvens (FPS) så merket vi fint lite til disse problemene på vår versjon av nettbrettet. Gameloft lover en snarlig oppdatering til spillet som skal rette de fleste problemene ( inkludert den noe ustabile matchmakingen i multplayer), men i skrivende stund så har denne oppdateringen ennå ikke kommet.Det var alltid lett å hate Gamelofts kyniske blåkopi-filosofi. Men med «N.O.V.A. 3» stiger nå kvikksølvet på sympatimeteret flerfoldig hakk på skalaen.Merk deg datoen 9. mai 2012. Det var nemlig dagen da Gameloft slapp det tredje spillet i sin populære science fiction -serie «N.O.V.A.» på Apples App Store. Et spill som etterfølger to andre som i nedsettende ordelag har blitt kalt «Halo»-kloner.

Grunnen til dette er at franske Gameloft ( nå en av verdens største utviklere for mobilspill) har bygd sitt underholdningsimperium på en ganske så rå og kynisk forretningside, nemlig tanken om at alle store spill-suksesser kan kopieres ned til den minste detalj og gies ut under nytt navn. «N.O.V.A.» -serien har kopiert Bungies Xbox-suksess «Halo». «Dungeon Hunter» er en sylfrekk klone av Blizzards «Diablo» og «Modern Combat» er et speilbilde av...ja, denne klarer du vel å gjette deg til.

Men i tilfellet med «N.O.V.A. 3» nå så viser Gameloft faktisk en evne til å tenke sjæl (© Trond-Viggo Torgersen). «N.O.V.A. 3» er det første Gameloft-spillet som viser større grad av egne ideer enn kopiering av andres. Og resultatet har blitt det største, tøffeste og beste action-spill på iPhone og iPad siden «Infinity Blade». Spillet er farlig nær et konsollspill både hva lengde og kvalitet angår. Grafikkmessig sett så er dette helt på topp og ser bedre ut enn mange titler på Xbox 360 og PS3. Pussig nok så ser det aller best ut på en iPad 2. På en «ny» iPad så er det kun skjermoppløsningen som er bedre mens de visuelle spesialeffekten er tonet ned.

«N.O.V.A. 3» byr på en fire-fem timers heftig singleplayer-kampanje og utallige timer med den mest balanserte multiplayer-suiten som per i dag finnes på iOS («Modern Combat 3» inkludert). Selv om det fortsatt lukter litt vel mye «Halo» her og der.OPPTUR: Det beste action-skytespillet på iOS så langt, strålende grafikk.

NEDTUR: Funker så absolutt best på iPad, skjermen på en iPhone blir for liten. Matchmaking og stabilitet på multiplayer er fortsatt ikke helt der det skal være.

 
 
§
Vis debatt
Utforsk tema:
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå